Kladenský trenér Jiří Čelanský v prodloužení za stavu 4:4 chtěl vylepšit přesilovou hru Rytířů 4 na 3 a odvolal z ledu brankáře Cikánka. Avšak risk nevyšel a Vary i v oslabení tří proti pěti skórovaly do odkryté klece.

Pravidla však aspoň donedávna v tomto případě říkala, že poražený tým nebere ani bod. Zaplatí tak za risk dvojnásob. 

"To ovšem platí pouze v NHL, u nás nikoliv. Pročítal jsem i dokumenty ČSLH," uklidňuje situaci nejznámější kladenský statistik Petr Hubáček. Ten vzápětí našel i dřívější ustanovení a dříve skutečně pravidlo platilo i u nás. 

Deníku se však povedlo zjistit, že i hlavní rozhodčí si po zápase nebyl jistý a vyžádal si vyplnit do zápisu, že Kladno odvolalo v prodloužení brankáře a dostalo branku. 

Tak jako tak, rarita se nakonec nekonala a Rytíře nyní  čeká už něco méně zábavného - bitvy v baráži.