Tradiční derby s týmem z Lužin má favorita v kladenském týmu, který je v tabulce druhý, zatímco o dvanáct bodů chudší Pražané až šestí.

Už sice nepřijedou s kladenským trenérem Jiřím Tyburcem, jehož po podzimu odvolali, ale v kádru mají tři hráče s kladenskou minulostí a všichni dokonce patří k největším hvězdám. Možná nejšikovnější český hráč Tomáš Kruček je ikonou Kertu už roky, loni mu pak přišli pomáhat z Vlašimi puštění Libor Topolánek a Tomáš Wróbel. „Všichni víme, že v Kladně budeme muset ze sebe vydat maximum, pokud chceme uspět," burcuje před utkáním na stránkách Kert Parku vytáhlý Wróbel, který se proti Kladnu umí pořádně vyhecovat a patří vždy k největším hrozbám. „Na jaře posílené Kladno je absolutní favorit. My nemáme co ztratit a můžeme hrát uvolněně," doplnil ho Topolánek.

A koho posílením myslí, když do Kladna nikdo nový nepřišel? Zjevně Jana Příhodu, elitní reprezentant totiž po půlroční pauze opět Alpiqu pomáhá a i na něj se můžete dnes přijít podívat.

Každopádně se na hřišti sejdou hráči, kteří si nic nedarují, ale jinak mezi sebou často kamarádí. Dokazuje to i Libor Topolánek, který si zavtipkoval na adresu skvělého obránce Alpiqu Tomáše Kudely. „Mám u sebe jeho flash disk, takže přece jen držím nějaký trumf. Mohl bych ho s ním vyměnit za nějaké body," usmála se někdejší opora Kladna.

Věřme, že Kudela nic měnit nebude, Alpiq body potřebuje. „Jsme teď až třetí a rádi bychom skončili do druhého místa," přiznal v týdnu Jan Příhoda s tím, že je třeba načasovat formu na play-off.