Benátky stejně jako v Přerově nasadily brankáře Filipa Novotného půjčeného ze Sparty. Ten se nedávno vrátil z ruského Novokuzněcku, ale formu má – o tom přesvědčil i v Kladně. V první třetině si na něm vylámal zuby hlavně aktivní Dvořáček při čtyřech šancích, plamen Rytířů udusil Novotný také při třech oslabeních svého týmu a štěstí měl při břevnu Kindla.

Když vychytal v čisté šanci také Machače, to už bylo ve druhé třetině, hra se srovnala. Benátky, které od začátku také občas z brejků hrozily a po Kajínkově dorážce puk tancoval za Mensatorem na brankové čáře, udeřily sedm minut před druhou pauzou. To oslavenec Rudovský (29. narozeniny) přehnal důraz v oslabení a přesilovku pět na tři hosté potrestali parádní přihrávkou Víška na ještě nedávno kladenského Pletku – ten mířil do prázdné na 0:1.

Naštěstí ve zjitřené atmosféře konce prostředního dějství Bílek po závaru brzy vyrovnal a zrušil po 95 minutách Novotného neprůstřelnost. Po chvíli navíc přidal po úniku se Stachem krásnou druhou branku a Rytíři vedli. Mohli i zvýšit po ostrém zákroku Ullrycha ramenem do obličeje Dvořáčka (mimo puk), ale nepovedlo se.

V poslední dějství sice Kladno hrálo aktivně, ale největší šance měli hosté. Špaček naštěstí po chybě kličkujícího Růžičky Mensatora neprostřelil a Vlach poté orazítkoval jen břevno. Víška zase v tutovce zastavil v poslední chvíli Ptáček a Jonák dokonce v oslabení také vyhořel na kladenském gólmanovi.

Na druhé straně smolař Machač zase Novotného nepřekonal, ale zápas už skončil výhrou Kladna 2:1, hosté totiž závěr nezvládli a nechali se dvakrát vyloučit. 

„Čekali jsme, že soupeř naváže na utkání v Přerově. Výborně bránil, blokoval střely, měl skvělého brankáře. Těžko jsme se před to dostávali, naštěstí se nám brzy povedlo vyrovnat. Kdyby Benátky vedly déle, mohlo to dopadnou všelijak," mínil domácí trenér Jindřich Lidický. „Měli jsme asi víc šancí, ale musíme být rádi i za těsné vítězství," dodal.

Asistent kouče hostů Antonín Nečas byl zklamaný hlavně z toho, že jeho tým skóroval pouze v přesilovce pět na tři. "Bylo to urputné utkání s těsným výsledkem, které rozhodly dvě naše chyby. Jeden gól je hrozně málo, když chcete uhrát nějaký výsledek," řekl Nečas.

Rytíři Kladno – HC Benátky 2:1 (0:0, 2:1, 0:0).

Branky a nahrávky: 35. Bílek (Kehar, Stach), 39. Bílek (Stach, Kindl) – 33. Pletka (Víšek, Říha). Rozhodčí: Krob – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:8, navíc Stach (K), Ullrych a Špaček (obaB) na 10 min. Využití: 0:1. Diváků: 1868. Střely na branku: 40:23. 

Kladno: Mensator – Nash, Repe, Růžička, Gutwald, Ptáček, Zajíc, Kehar – Rudovský, Skuhravý, Machač – Bílek, Stach, Kindl – Dvořáček, Pitule, Redlich – Šilhavý, Miura, Strnad – Čurda.

Benátky: Novotný – Havlín, Říha, Pabiška, Kajínek, Ulrych, Kurka, Hubáček – Víšek, Pletka, Ďurač, Špaček, Volf, Dlouhý, Vlach, Černoch, Jonák, Ordoš, Hrníčko, Zachar.