„Pro Rytíře jsou to základní stavební kameny týmu, o které byl zájem u extraligové konkurence, ale i v zahraničí. O to více nás všechny těší, že tito hráči na Kladně pokračují,“ uvedl k první trojici trenér Jiří Burger.

„Ondra Bláha je zase talentovaný hráč, který za poslední roky udělal velký progres, což ukázal i v našich zápasech během loňské sezony,“ doplnil bývalý skvělý útočník.

Rytíři si tak dokázali pojistit základní kameny loňské úspěšné sezony, o jejichž setrvání už se nějakou dobu spekulovalo. Například bez skvělých výkonů kanadského gólmana Landona Bowa by Kladno nemohlo pomýšlet na setrvání v nejvyšší soutěži. Šestadvacetiletý sympaťák nastoupil do všech zápasů, vychytal čtyři nuly a úspěšnost zákroků udržel na 90,57 %. Rychle si tak získal přízeň kladenských fanoušků, které teď může těšit, že v klubu podepsal smlouvu na další dvě sezony.

Rekonstrukce zimního stadionu Kladno,  pohled z SK Kladno v sobotu 21. května 2022
Rekonstrukce zimáku: vzduchotechnika je téměř hotová, co pružné mantinely?

„Dobrý den, fanoušci Rytířů. Jsem ohromně rád, že se na Kladno vrátím i pro další sezonu. Těším se, až znovu obléknu dres s rytířem a až se všichni uvidíme na zrekonstruovaném stadionu. Na viděnou v srpnu,“ vzkázal Bow fanouškům přes klubový web.

Bývalý gólman Dallasu ale nebude jediným Kanaďanem, který bude v příštích dvou letech oblékat kladenský dres. Zůstává totiž také tvrďák Jake Dotchin, který v minulosti posbíral přes sto startů v NHL. V loňském roce pak válel za Rytíře, u nichž byl druhým nejproduktivnějším bekem a zároveň hlavním zlým mužem.

"Ahoj, kladenští fanoušci. Jsem rád, že s vámi budu sdílet hokejové zážitky další dvě sezony. Už se nemohu dočkat, až začne další sezona a až začne na našem domácím stadionu. Já i celá moje rodina se už těšíme, až se všichni potkáme na zápasech. Užijte si léto," pozdravil ze zámoří osmadvacetiletý obránce.

Rytíři Kladno (v bílém) porazili v souboji špičkových celků WSM ligy České Budějovice 3:0. Šťastný Miura
Zářil mezi českými juniory, teď sní o NHL. Miura ale nezapomněl ani na Kladno

První důležité jméno ale přidalo Kladno i do útoku. V týmu setrvá útočník Ladislav Zikmund, pro kterého to bude už šestá sezona v dresu Rytířů. Loni působil ještě v pražské Spartě, v průběhu sezony se ale vrátil do známého prostředí a skvělými výkony pomohl k udržení extraligy. Hodil se hlavně jeho střelecký apetit.

„Jsem rád, že se mi uplynulý ročník na Kladně povedl, a že se povedlo naplnit cíl, že jsme se udrželi v extralize. Rádi bychom na to navázali, odrazili se a udělali nějaký úspěch. Doufám, že sezona bude lepší než ta předchozí, a protože nemám rád vystřelovat do vzduchu nějaká přehnaná očekávání, buďme skromní a pokusme se udělat co nejlepší výsledek,“ uvedl Zikmund, který s Rytíři podepsal na jeden rok s následnou opcí.

Rytíři Kladno – Dukla Jihlava 6:3 - Chomutov 25. dubna 2022.
KVÍZ: Sezona Jágrova Kladna je u konce. Jak dobře si ji pamatujete?

Posledním oznámeným hráčem je pak talentovaný odchovanec klubu Ondřej Bláha. Dvaadvacetiletý forvard naposledy válel v první lize za Ústí nad Labem a dobrými výkony si řekl i o jedenáct extraligových startů za Kladno. Teď bude moci přidat další.

„Znamená to pro mě velkou motivaci a posun v kariéře. V Ústí jsem měl vloni povedenou sezonu, dostával jsem tam velký prostor a pomohlo mi to na zdravém sebevědomí. Myslím, že by mladí hráči měli dostávat prostor, a vážím si toho, že to tak berou i na Kladně. Moc děkuji, že jsem tu šanci tady dostal," prozradil Bláha.

Kladno tak představilo fanouškům první čtyři jména pro nadcházející sezonu. Jak ale klub informuje, na soupisce jich je už v současnosti daleko více. Nové informace se kladenští příznivci dozvědí nejpozději na červencové tiskové konferenci, kde by měly padnout všechny zásadní informace před dalším ročníkem.

Jaromír Jágr -  ilustrační foto.
Bez Pastrňáka by bylo daleko těžší získat bronz, tvrdí Jágr