Brankář Ilašenko pak minut před koncem přispěl k výhře zneškodněním trestného střílení.

„Jsem šťastný za sebe, za kluky, za celý klub, ale naše hra byla trápení. Na tréninku jsou kluci úplně jiní," řekl trenér Jan Novotný s přáním, aby výhra jeho tým povzbudila a spadla z něj psychická deka.

Buldoci odehráli tři čtvrtiny utkání na soupeřově polovině, nebyli však schopni soupeře dorazit potom, co díky brance Sladkého vedli 1:0. Místo toho Sokolov v druhé části v přesilovce vyrovnal a v polovině utkání během minuty odskočil na 1:3. „Byly to chyby, za které by žáci dostali na zadek," zlobil se kouč.

Na druhou stranu ocenil, že se jeho tým nezlomil. Do konce třetiny díky Záleskému a Janečkovi vyrovnal a v závěru zápasu strhl zmíněným gólem Krpaty výhru na svoji stranu. Bylo to ale nesmírně těžké, poněvadž nervozitou svázané domácí neposlouchal kotouč.

Úvodní branka utkání byla stou řisutskou v sezoně. „To jsem ani nepostřehl. Kdyby na to kluci zapomněli, tak jim to na tréninku připomenu," smál se kouč vítězů. Střelce Sladkého určitě bude něco stát. Novotný měl k dispozici deset obránců. Dva si tudíž zahráli ve čtvrtém útoku.