Buldoci tak po třech porážkách v řadě překvapivě uspěli tam, kde se to moc nečekalo. Jejich trenér Jan Neliba byl maximálně spokojený, protože podřídili výkon úspěchu a vyšlo to.

„Bylo to výborné. Přidali jsme na bojovnosti, obětavosti a výborně nás podržel brankář Černý. To byl jasně nejlepší hráč na ledě. Dostal důvěru a naplnil to, že máme dalšího dobrého brankáře," pochválil kouč druhého gólmana.

Jednička Schwamberger na jih Čech ani neodjel. „Domluvili jsme se s manažerem, že ho necháme odpočinout. Měl toho v poslední době dost a navíc se mu poslední zápas nevydařil," vysvětlil jeho absenci Neliba.

Podle něj byli domácí o kousek lepší, poněvadž měli víc přesilovek.

Na 1:1 vyrovnával v druhé třetině svým osmým gólem v sezoně Krpata. Utkání pak dovedl do prodloužení necelé dvě minuty před koncem v přesilovce střelou od modré obránce Dostál. Pro něj to byl třetí zásah.

Jelikož prodloužení rozhodnutí nepřineslo, šlo se do nájezdů, jimž kraloval centr první formace Kos, který jel dvakrát a pokaždé uspěl. Jednou to dal brankáři mezi nohy z bekhendové strany, podruhé z forhendové. Jihočeši pak skvělého Černého nepřekonali a dva body se stěhovaly do Řisut.

Podle Matěje Kosa to byl, vyjma začátku, vyrovnaný zápas a remíza tomu odpovídala. „Hráli jsme v okleštěné sestavě. Všichni do toho dali víc než sto procent, a to se nám vyplatilo," řekl a rovněž ocenil brankáře Martina Černého. „Patří mu velký dík," dodal s přáním, aby výhra byla odrazovým můstkem do dalších zápasů.