Kladno – České Budějovice 3:4

Byl to remízový zápas stejně jako před týdnem s Mladou Boleslaví, jenže tentokrát štěstí při domácích nestálo. V čase 53:23 kladenský odchovanec Huml nezazmatkoval a přihrál krásně Veselému, jenž vstřelil čtvrtý zásah Jihočechů. Ti se tak dotáhli ke Kladnu na rozdíl jediného bodu. „Věděli jsme, jak důležité utkání to bude. Škoda, že jsme nerozhodli dříve, šance jsme měli,“ litoval domácí lodivod Zdeněk Müller.

A skutečně. Budějovice sice začaly skvěle a daly Hudcem první branku, jenže Čurila brzy vůbec první ranou na Kováře blafákem srovnal a následně Pavlas svým prvním zásahem v sezoně poslal do vedení Středočechy. Ti mohli zvýšit, jenže místo toho ve vlastní přesilovce udělali minelu a Kůrka hodně vyjetého Kopřivu překonal. „Beci se moc rozestoupili, byla to první velká chyba. Přesilovky nám vůbec nejdou,“ přiznal Müller.

Souhlasil s ním i kapitán Pavel Patera a oba se shodli, že při nich schází nemocný M. Procházka. „Je jasné, že Prochy chybí. Snad už bude v pátek na Spartě hrát. Ale bez něj jsme byli i v listopadu a hráli jsme je dobře. Bohužel teď se nedaří, kotouč vždycky v nepravou chvíli přeskočí hůl,“ zoufal si kapitán.

Jinak ale tým chválil za bojovnost a po ráně Novotného Kladno zase vedlo. A opět střádalo šance na zvýšení. Ani tentokrát ale neuspělo a naopak Šimánek srovnal. „Ubráníme přesilovku a pak hned další hrubka,“ hněval se Zdeněk Müller a dodal, že všichni tušili, jak těžká bude poslední část. A když v ní neuspěl z trestné lavice odjetý Novotný, hosté vzápětí udeřili.

„Stejně jako s Boleslaví to byl remízový duel, ale tentokrát jsme štěstí neměli,“ hlesl unavený Pavel Patera a přiznal, že okleštěný kádr nemá dostatek sil. „Chřipku jsem měl, jenže ta je v kabině každého mužstva, vymlouvat se na to nemůžeme. Na druhou stranu se v posledních zápasech cítím vyšťavený a ještě mi hra jde na víte co… Jsem rád, že se teď hraje až v pátek a nemůžeme myslet na to, že blížíme více spodku. Pořád můžeme postoupit,“ dodal kapitán.

Budějovický Jan Tlačil byl maximálně spokojený. "Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, což se nám v prvních pěti minutách podařilo. Bohužel potom jsme vlastní nepozorností vrátili soupeře do hry a ten dokonce vedl," uvedl s dovětkem, že si cení, jak jeho hráči dvakrát dovedli vyrovnat a poté ještě rozhodnout. "Patří jim za to moje poděkování."

Kladno - HC Mounfield 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Gudas, Hořava - Diviš, Patera, Bělohlav - Čurilla, Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler. Trenér Müller.

HC Mountfield: Kovář - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený,Toman, Sičák, Poživil - Kůrka, Huml, Veselý - Melichárek, Duda, Gulaš - Mertl, M. Hudec, Vak - Bílek, Šimánek, Hřebejk. Trenér Tlačil.

Branky a nahrávky: 7. Čurilla (Kuchler, Hájek), 10. Pavlas (Hájek), 25. Novotný (Frolík) - 6. Hudec (Gřegořek, Vak), 17. Kůrka (Veselý), 47. Šimánek (Hudec, Poživil), 54. Veselý (Huml). Rozhodčí: Hribik – Pavlovič, Kis. Vyloučení: 4:7. V oslabení: 0:1. Diváci: 3128.

Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Gudas, Hořava - Diviš, Patera, Bělohlav - Čurilla, Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler. Trenér Zdeněk Müller.

HC Mountfield: Kovář - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený,Toman, Sičák - Kůrka, Huml, Veselý - Melichárek, Duda, Gulaš - Mertl, M. Hudec, Vak - Bílek, Šimánek, Hřebejk. Trenér: Jan Tlačil

Rudolf MUZIKA, Jiří NAGY