Rytíře potáhnout veteráni! S Burgerem, Tenkrátem a v pondělí potvrzeným Tonem je v týmu je obránce Ptáček, a to se mluví o návratu Tomáše Kaberleho.

Blyštivý posila Jiří Burger opustil kladenský dres před dlouhými šestnácti roky. Patnáct z nich odehrál ve Vítkovicích, kde ho už berou jako klubovou ikonu. Zajímavé však je, že než Burger odešel, odehrál svou nejlepší sezonu právě v Kladně, kde v 51 zápasech nasbíral 63 bodů – víc jich nezískal! Mimochodem to dokázal s hráči, které dnes zná málokdo – Tomášem Kupkou a Jiřím Holšánem.

Zaujme i další vzpomínka, a to na finále extraligy juniorů. Úterní potvrzené posily Kladna Burger s Tenkrátem tehdy táhli Kladno před plným zimákem proti Olomouci, ale ta s trojkou Kratěna – Broš – Tomajko byla prostě lepší.

„Věk sám o sobě mě absolutně nezajímá. Zajímá mě kondice, um a přístup. Jak Petr Ton, tak Jiří Burger s Petrem Tenkrátem jsou ve všech těchto ohledech na špičkové úrovni. Těší nás, že mají chuť hrát v Kladně. Budou pro nás velkým přínosem," má jasno hlavní trenér Pavel Patera.

Za tuhle bitku si oba aktéři - Štefanka a Cetkovský - šli předčasně sednout do kabin.

Další dva hráči jsou ale v produktivním věku. Třicítku už překročil vysoký Jiří Cetkovský, který Kladno mnohokrát svou výškou a dobrou hrou na brankovišti pořádně trápil. Patera si ho vybral hlavně kvůli užšímu hřišti ČEZ stadionu, tam se bude Prostějovák hrající roky za Pardubice hodit.



Naopak šikovností vyniká Matěj Pekr. Olomoucký borec vyřazoval Rytíře z extraligy, ale u Hanáků se naplno nikdy neprosadil a spíš hostoval v Třebíči. Těžko říci proč, každopádně Pekr by měl být rovněž posilou a Patera ho z Olomouce velmi dobře zná. „Myslím, že je dobře znám i na Kladně, proti kterému se vždy uměl prosadit. Počítáme s ním do přesilovek, budeme po něm chtít nějaké góly," uvedl Pavel Patera.

Matěj Pekr

Matěj Pekr