Jste hodně zkušený obránce, tak mi povězte, jak se mohlo tohle přihodit?

Myslím, že to bylo trochu i dílem smůly, protože Třinec se tlačil do brány, šli tam všichni tři útočníci a obránce tam nahodil puk, který poskakoval. Popravdě ani nevím, jak se k Adamskému dostal, on už to jen plácl do brány. Milan Doudera to plácl, pak i Libor Procházka, ale najednou měli Třinečtí ruce nad hlavami. Takže trochu smůly, ale musíme mít vyčištěné brankoviště.

Pro tým tohle musí být rána…

Samozřejmě, je to nepříjemné. Takhle jsme ztratili body na Spartě a to už je dost. Nemůžeme takhle ztrácet.

V první třetině jste hráli velmi špatně, bylo nějaké haló v kabině?

Řekli jsme si to. Hlavně, že nemůžeme hrát takhle pasivně, protože jsme mohli prohrávat mnohem víc než 1:2. Ve druhé třetině jsme se ale zvedli, ani v té třetí se to nehrálo špatně – až do té čtvrté minuty od konce. To jsme se dostali pod obrovský tlak a nedokázali se z toho vymanit.

Vy jste nedohrál zápas v Plzni, dnes jste naskočil až v průběhu zápasu. Nejste už mladý kluk, jak to snáší tak zkušený bek?

Je to složitější. Ve svých letech potřebuji být v tempu od začátku, chvíli mi trvá, než se do hry dostanu. Nicméně beru to, jak to je. Mladý nebo starý hráč by měli mít radost, že jsou v základní sestavě. A já mám pořád touhu být součástí týmu, něco mu dá. Takže mě to mrzí, ovšem je to realita a sport.

Odbočím od zápasu. Vy jste v létě vyrukoval se svými společníky s novým projektem, obnovujete hráčské odbory. Teď o něm není moc slyšet, máte nějaké novinky?

Projekt se postupně vyvíjí. Teď momentálně je na pořadu dne jednání se svazem a APK, aby oba subjekty věděli, co hráčská organizace přesně chce a jaké máme zájmy. Hráči už se mi začínají ozývat s některými potížemi a mají mou radu k dispozici. Stejně jako právní kancelář. Teď prostě naše práce nebude tak viditelná jako když se společnost na tiskovce představovala. Přesto bude hodně důležitá.

Od hokeje vás tahle náplň neodtahuje?

Vůbec. Mám dopoledne jednu práci tady v Kladně, která je zároveň mým koníčkem. Odpoledne jdu do kanceláře, zjistím, co je potřeba, vyřídím maily, telefonáty. Čili jestli sedím doma nebo v kanceláři, to je jedno.