Po dvou výhrách v českobudějovické Budvar aréně mají semifinále play off WSM Ligy skvěle rozehrané a teď by to měli potvrdit i na domácím kluzišti, kde budou hrát s Motorem po oba dny v tradičních 16.00 hodin.

Výraznou osobností kladenského celku, který v základní hrací době ve vyřazovacích bojích ještě nepoznal hořkost porážky, je brankář Lukáš Cikánek.

Jak sám přiznal, občas při něm stojí všicni svatí. „Je to tak, ale to k tomu patří a doufám, že štěstí při mně ještě vydrží,“ usmála se kladenská jednička.

První utkání na jihu Čech bylo techničtější, v druhém do toho soupeři hodně chodili. Cikánek míní, že Motor po nich půjde i na Kladně.

„Je však těžké mluvit o tom, jak to dopadně. Pochopitelně bychom byli rádi, kdyby jsme obě utkání vyhráli,“ podotkl s tím, že je překvapený, jak jeho spoluhráči hrají.

„Nevypustí jeden puk a skáčí do střel. Klobouk dolů, co tam předvádí,“ řekl a doplnil, že nemají v hlavě vedení 2:0. Kam budou maximálně koukat, je příští střídání pětek na ledě. „Baráž je pořád stejně blízko jako daleko,“ podotkl.

Zápas MOTOR České Budějovice - Kladno v Českých Budějovicích.
Bravo udatní Rytíři! Bravo ničitelovi Jihočechů Klozovi!



V Budějovicích dovedl tým k dvěma výhrám kapitán Jakub Strnad. Útočník Rytířů míní, že největší síla mužstva tkví v tom, že drží při sobě.

„Jednoznačně táhneme za jeden provaz, zatímco soupeř víc sázel na individuality,“ řekl. Také on se nechce nechat ukolébat příjemným vývojem série.

A kdyby se přece jen prohrálo, mohl by Jaromír Jágr případně nastoupit v baráži. Za konečného stavu 4:0 by mu scházel jeden zápas.

Na to ale v kabině nikdo nemyslí. Už vůbec ne hlavní kormidelník Miloslav Hořava. „Tohle neřeším. Jak to bude, tak to bude. Soustřeďuji se na nejbližší trénink a sobotní zápas,“ prohlásil.

Jako v soubojích s Prostějovem očekává hodně bojovné a vyrovnané bitvy.

Na jihu byla dvakrát v akci totožná sestava, do které není důvod zasahovat. Trenéry k zásahům nenutí ani zranění, byť pár modřin si jejich svěřenci domů přivezli.

Jindřich Lidický
Poslušní junioři dostali nářez