Kladno přijelo tak jako Přerov nedávno na jeho led – totálně rozložené absencemi. Sice se vrátil Vampola, ale chyběli Říha, Lakos, Hořava, Strnad i Vildumetz. Navíc podobně jako v předešlých zápasech na Moravě doplácelo na fauly. Domácí totiž hrají přesilovky s lehkostí a oba Veberovy fauly potrestali do pauzy Doležalem a Pšurným, navíc se po brejku a zaváhání brankáře Brízgaly trefil ještě Goiš.

Za Rytíře se do první pauzy trefil jenom Zikmund po akci s Jelínkem, a to bylo málo, protože Přerov využil i třetí přesilovku v úvodu druhé třetiny. Dvojnásobné oslabení ještě hosté uhájili, ale pak Brízgalu propálil tvrdě Krisl.

Přerov si duel už pohlídal, přidal další góly, Kladno se trefilo kým jiným než Zikmundem.

I tak bylo příliš brzy jasné, že Rytíři tentokrát body nepřivezou, druhé místo se jim vzdaluje víc a víc a naopak klesli i za České Budějovice, které v sobotu přivítají doma.

Petr Vampola s koučem Davidem Čermákem
Vampola fámu o konci v Kladně neřešil. Těší se na Budějovice

Pochvalu tradičně zasloužila jen formace Jelínek – Zikmund – Machač, která vstřelila obě branky Rytířů. Pomohl i gólman Brízgala, jenž zlikvidoval dost šancí. Ani on se ale slabším chvílím nevyhnul.

Rytíři navíc odjeli s dalšími dvěma zraněnými borci – Svedlundem a Veberem.

„Tohle utkání jsme prohráli v oslabení, kde jsme inkasovali tři góly plus jsme si dali dva vlastence. Navíc jsme nedali svoje šance, přitom jsme jich měli také dost, třikrát na nás zívala prázdná brána. Bojovali jsme, ale soupeř byl lepší,“ uznal trenér Kladna Jindřich Lidický.

Přerov – Kladno 6:2 (3:1, 2:1, 1:0)

Branky: 2. T. Doležal (Pšurný, Navrátil), 14. Pšurný (R. Černý, Navrátil), 15. Goiš, 27. Krisl (R. Černý, Pšurný), 33. T. Sýkora (TS), 51. Tomi (Sikora, M. Novotný) – 10. Zikmund (Jelínek, Vampola), 30. Zikmund (Jelínek, Machač).

Kladno: Brízgala – Nash, Zajíc, Kehar, Veber, Zelingr, Svedlund – Jelínek, Machač, Zikmund – Melka, Vampola, Kubík – Kružík, Kaut, Redlich – Hajný, Š. Bláha.

Tomáš Kaut
Kaut po prohře se Slavií: Body jsme si nezasloužili
Kladno (v bílém) - SFlavia. Tomáš Redlich zajistil domácím v závěru vyrovnání na 3:3.
Bílé i červení pijí Slávisté, slavili před očima kouče nároďáku