Těžké direkty museli skousnout Kladeňáci v první třetině. Během 39 vteřin inkasovali hned dva góly, když prostupná obrana nepomohla Kopřivovi a ten jí také ne. Prosadili se ex-slávista Doležal a pak i mladičký Plášek jr.. A když za pár vteřin Machač tečí snížil, vydržela radost Rytířům jen šest minut. To opět nejistého Kopřivu notně zaskočil Kratochvil, ale trenéři nechali matadora v bráně a ten už ve zbytku utkání tolik práce neměl.

Kladenští od druhé části hodně přidali, měli spoustu šancí a na rozdíl od soka i přesilovek. Jenže jejich využívání zůstává malérem. Zaujalo sólo juniora Vildumetze, kterému se od počátku dařilo, ale tuhle šanci nezvládl. Když pak M. Hořava konečně snížil, padl jeho gól po příliš brzkém písknutí rozhodčích. Rytíře vrátil do hry až dorážející Redlich, který pobavil publikum už předtím tvrdým hitem na Palu.

Ve třetím dějství se domácí vytrvale snažili urputně bránícího soka dotáhnout. Největší možnosti Vildumetze a Kloze však lapil Šimboch, který obstál i v nejdrtivějším tlaku bílomodrých. Ten gradoval v závěru při současném vyloučení Paly a brankáře Šimbocha. Rytíři bušili na vrata přerovského hrdiny večera marně a hosté si odvezli tři body. 

Kladno - Třebíč.
Rychle zapálený Hořák stačil v Třebíči jen na bod

Asistent trenéra Kladna Pavel Patera byl přesto s výkonem svých svěřenců spokojen. „Dostali jsme nešťastné góly, ale musím tým pochválit. Od druhé třetiny ukázal charakter, šel si za vyrovnáním, jenže zradila nás koncovka. Přesto dvě třetiny byly velmi dobré, šli jsme agresivně do brány, hráli přímočaře. Bohužel to tam nepadlo,“ litoval pouze Patera a pochvalu našel i pro debutujícího mladého útočníka Tomáše Vildumetze. „Jeho výkon se mi moc líbil a od pondělka s námi půjde do přípravy,“ dodal Patera.

Hostující asistent Petr Dočkal přiznal, že po sobotní výhře ve Vsetíně měl Přerov problémy se sestavou, navíc po problémech dorazil do Kladna pozdě. „Paradoxně jsme vytěžili v první třetině z minima náskok 3:1 a hráli jsme, jak jsme chtěli. Ve druhé části se do nás Kladno začalo tlačit, snížilo a v poslední i díky přesilovkám mělo tlak a velké šancí. My ale bojovali jako tým, podržel nás výborný gólman Šimboch a jsme rádi za tři body."

Rytíři Kladno – Zubr Přerov 2:3 (1:3, 1:0, 0:0). Branky a nahrávky: 7. Machač (Kehar), 31. Redlich (Repe, Pekr) – 6. T. Doležal (Šlahař, Malina), 7. Plášek (Čáp), 15. Š. Kratochvíl (Navrátil). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Malý, Šimán. Vyloučení: 2:8, bez využití. Diváků: 1682.

Kladno: Kopřiva – Štindl, Kehar, Hořava, Repe, Štich, Matula – Pekr, Kubík, Strnad – Tůma, Kloz, Bláha – Vildumetz, Machač, Hořava – Kružík, Kaut, Redlich.

Přerov: Šimboch – Chmelíř, Malina, Čáp, Zbořil, Pala, Běhal – T. Doležal, T. Sýkora, Šlahař – Gago, Pšurný, Plášek – Goiš, Popelka, Kovařík – M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl, Navrátil.

Josef Vosický
Josef Vosický vzpomíná na dětství hvězd: Kluci měli touhu vyhrávat