Nejvíce se čekalo, zda trenér Alois Hadamczik vybere Tomáše Kaberleho, jenž už nenastupuje v NHL, ale v dresu trápícího se Kladna. Trenér na postavení Rytířů v tabulce ale nedbal a Kaberleho vybral, ofenzivních obránců nemá český hokej nazbyt.

Tím druhým je další Kladeňák Marek Židlický hrající za New Jersey Devils, ten byl nominován bez jakýchkoliv pochybností. Stejně jako jako jeho klubový parťák Jaromír Jágr, největší hvězda českého hokeje.

Ani u další jmen Kladeňáků nebyly žádné pochyby – Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens) by měl hrát Jágrovi centra a hlavně je kapitánem týmu (Jágr a Eliáš jeho asistenty), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers) má ohromnou fazonu.

Už dříve trenér deklaroval, že počítá s brankářem Ondřejem Pavelcem (Winnipeg Jets) na pozici gólmanské jedničky, byť v pondělí to trochu zpochybnil.

Někteří možná lehce zapochybovali u Michaela Frolíka, jenže má za sebou skvělý rok, v němž dobyl s Chicagem Stanley Cup a v novém týmu Winnipeg Jets sice neudivuje statistikami, ale skvělým bruslením a rvavým stylem přesně splňuje to, co Hadamczikův výběr bude potřebovat třeba na velkém kluzišti.

Kladnem prošli i další nominovaní hráči – Radko Gudas (od dorostu až po pár zápasů v áčku – nyní Tampa Bay), David Krejčí (v juniorech, nyní Boston Bruins) a Patrik Eliáš (třebíčský odchovanec hrál v Kladně několik let, nyní New Jersey).

V nominaci je tedy celkem deset hráčů, kteří se v Kladně a okolí buď narodili, nebo zde odehráli důležitou část kariéry. Víc odchovanců nemá v mužstvu žádné jiné město této republiky a prakticky všechny zásadní posty bude obstarávat Kladeňák – od brankáře Pavelce přes režiséry obrany Židlického s Kaberlem až po zásadní útočníky s Jágrem v čele.

Smutek panuje pouze u Jirky Tlustého. Hráč Caroliny Hurricanes nemá v sezoně už tolik střeleckého štěstí jako loni, navíc musel na operaci slepého střeva a do nominace se podle předpokladů nedostal.

V týmu je ještě Milan Michálek, který nosil kladenské triko v několika důležitých zápasech před deseti lety při návratu do extraligy. Toho ale do Kladna zapůjčily České Budějovice.