Že ještě zdaleka není konec série je jasné i Tomáši Plekancovi, který v kariéře sehrál v play off desítky zápasů a ještě na úplně jiné úrovni. Velkým klíčem k úspěchu podle něj může být třetí zápas. „Na konec vůbec nemyslíme, je strašně daleko. Přerov je nepříjemný hlavně doma a my proto musíme koukat jen na příští zápas. Musíme hrát pořád stejně a vylepšit věci, které ještě neděláme tak dobře, jak potřebujeme,“ řekl po sobotní výhře 4:0, kterou zahájil chytrou brankou na 1:0.

Stejně mluvil na klubových stránkách Rytířů i jeden z trenérů David Čermák, podle něhož se tým soustředí jen na zápas, který je před ním. „Počítáme s tím, že v Přerově na nás soupeř vletí a bude nás chtít dostat pod tlak. Když přečkáme jejich úvodní nápor a dostaneme se do vedení například z brejku, tak bychom mohli zápas zvládnout,“ uvažuje Čermák pozitivně.

Na straně Rytířů ale tentokrát nebude publikum, to bude pomáhat domácím. Jde o to, aby Kladenští dominovali v ostatních věcech, které jim doma vycházely.

Za prvé výborné přesilovky, které zatím mají nejlepší ze všech čtvrtfinalistů (úspěšnost 23,53 procenta). Za druhé lepší pohyb. Za třetí Tomáš Plekanec, nejen produktivní (1+2), ale úžasný i při bránění a na buly (úspěšnost 75 procent je nejvyšší ze všech hráčů play off!). A za čtvrté brankář Lukáš Cikánek (foto), stejně jako před rokem v play off zatím skvělý - má průměr jednoho inkasovaného gólu na zápas a úspěšnost 96 procent! I on je zatím nejlepší z gólmanů, kteří odchytali oba duely.

„Vyhovuje mi, když o něco jde. To je přesně to, co naši starší kluci třeba z NHL potřebují. Jak jde o všechno, dokáží se na to motivovat. Také mě takové play off hrozně baví a doufám že mně i klukům to vydrží,“ věří Lukáš Cikánek.

Na jeho výkonu bude dnes i zítra v Přerově hodně záležet, střel na něj totiž půjde mnohem víc než v kladenských duelech.