Trenéři Jiří Čelanský a Jiří Kopecký mají v přípravě stále k třiceti hráčům, pouze dvěma kmenovým borcům Sparty doposud řekli, že s nimi nepočítají.

O triko se tak porve osmadvacet hokejistů, z toho tři gólmani (Vladař si momentálně plní mládežnické reprezentační povinnosti) a na úterním tréninku za něj zaskočil Lukáš Cikánek, dále to je osm obránců a sedmnáct útočníků.

Kdy dojde k další selekci trenéři ještě neví. „Zatím nejsem schopný říct, do kdy a kolik hráčů budeme držet. Trénuje s námi i Jarda Jágr a tento týden bychom si měli společně sednout a říct si, jak široký kádr budeme mít a jaký hokej budeme chtít hrát," přiblížil hlavní kouč Čelanský.

Jaká bude sestava v pondělí ještě nevěděl. Otazníky spíš visí nad složením útoků. Forvardů je momentálně přetlak a v každém případě se bude hrát na čtyři útočné formace.

O místo v sestavě se bude prát také odchovanec Kladna Antonín Melka, který loňskou sezonu působil právě v Českých Budějovicích. Druhou nejvyšší soutěž si chvíli zkusil také v Písku a Berouně.

Jaké jsou jeho šance prosadit se do kádru neví. „To ukáží až přípravná utkání. Uvidíme jak mi vyjdou a podle toho se trenéři asi rozhodnou," mínil útočník, jenž sále patří kladenskému klubu.

Fyzicky se během přípravy cítí dobře a pokud dnes nastoupí, bude pro něj zápas specifický. „Bylo by to zvláštní, když jsem tam loni nastupoval. Rád bych si proti nim zahrál, záleží však na trenérech, jak to postaví," poznamenal čtyřiadvacetiletý odchovanec Rytířů a dodal, že Kladno nečeká v první lize nic snadného.

„Bude to hodně těžké. Utkání jsou bojovná, hodně se bruslí a všichni budou chtít Kladno porazit. O to to bude mít těžší.
V mládežnických kategoriích patřil Melka mezi excelentní střelce. Mezi dospělými ale stále čeká na výbornou sezonu. „V chlapech to opravdu není nic moc, třeba se to ale letos zlomí," přál si borec, jenž nastoupil v extralize k 123 utkáním.

Co týče soupeře Rytířů z Budějovic, podle Melky dobře posílil a v nastávající sezoně bude kvalitnější.