Dotchin je sám proslulý hlavně tvrdou hrou. Někdejší borec Tampy Bay loni nasbíral za Kladno v extralize skoro sto trestných minut, letos už 44. Umí se i poprat, naposledy skolil v Olomouci domácího Jana Káňu. V neděli byl ovšem terčem útoku on, nájezd Pauloviče se navíc zdál být veden loktem, což naznačil i trenér Rytířů Otakar Vejvoda.

Kladno nyní čekají dvě domácí utkání. V pátek přivítá Liberec už od 16 hodin (je státní svátek) a v neděli hostí ve stejném čase Kometu Brno.

Konečně by mělo být kompletnější, protože kromě Dotchina, který se může dát dohromady, mohou už trenéři počítat s Jakubem Klepišem. Ten si odstál dlouhý čtyřzápasový trest na faul na sparťana Vitoucha a proti oběma víkendovým protivníkům bude mít nejen dost sil, ale i chuť – za oba v minulosti hrál.

Dobrou zprávou je také lepšící se stav Alberta Michnáče, který hrál v úvodu soutěže moc dobře a po jeho zranění ofenzivní síla týmu upadla. Na led by podle klubu Lukáše Jůdla mohl postupně naskočit také Adam Kubík, hlavní střelec mužstva. Ten ale o víkendu ještě určitě hrát nebude.

Oceněné legendy na led

Nedělní zápas s Kometou bude mít slavnostní úvod. Kladenský klub popřeje na ledě nedávným sedmdesátníkům Zdeňku Müllerovi a Václavu Sýkorovi, slavným hráčům i trenérům, k jejich kulatým narozeninám. A přidá i kapitána Tomáše Plekance, který slaví v pondělí 31. října čtyřicátiny.

Legendy hokejového Kladna, zleva Zdeněk Müller, Václav Sýkora a Jaroslav VinšLegendy hokejového Kladna, zleva Zdeněk Müller, Václav Sýkora a Jaroslav VinšZdroj: archiv Rytířů Kladno