„Bylo to moc důležité. Řekli jsme si, že když je porazíme, budeme klidnější v boji o play-off. Dřeli jsme, makali a podle mě jsme chtěli vyhrát víc než Budějovice.

Po utkání s Chomutově říkal trenér Kopecký, že jste hráli dobře, ale báli jste se každé situace, která zaváněla gólem. Dnes jsem tam nervozitu viděl možná až po Květoňově snížení osm minut před koncem…

V pátek nám to tam nepadalo, dostali jsme góly a byli nervózní, je to tak. Dneska se to celé změnilo, podali jsme vynikající výkon. To snížení nás samozřejmě pozlobilo, ale dál jsme hráli svou hru a věřili, že tři body uděláme.

Dostal jste přednost před zkušenějšími beky a podal výborný výkon. Chvílemi jsem žasl, co si ve dvaceti dovolíte a jak klidně působíte…

I já si to dneska opravdu užil, jsem rád za každou takovou šanci, kterou mi trenéři dají.

Na podzim jste hrál při prvních extraligových zápasech kariéry také skvěle, ale poté, co jste se na poslední chvíli nedostal na MS do 20 let, vaše výkonnost tak dobrá nebyla, až dnes. Mohlo za to zklamání?

Nevím, ale je fakt, že kolem Vánoc jsem šel trošku dolů. Nicméně na sobě pracuji, hrabu se nahoru a doufám, že se tam co nejdéle udržím. Musím hrát jednoduše a chytře, jiná cesta teď není.

Máte už předkolo play-off v kapse? Někteří tvrdí, že ano.

Naprosto pevně věřím, že ještě nějaký bod uděláme a vyjde to. Musí.