Kladno každopádně zaplatilo na horší vstup do zápasu, v jehož polovině prohrávalo už 0:3. Michal Dragoun úplně nesouhlasil. „Neřekl bych, že nás Chomutov do poloviny zápasu přehrával, spíš to bylo vyrovnané. Hrajeme proti Chomutovu a bylo jasné, že je nebudeme přehrávat. Oni však dávali góly a my až od té poloviny utkání. Nehráli jsme hůř než proti Šumperku," mínil centr prvního útoku.

Kladno ale začalo Chomutov přehrávat, zejména po snižujícím gólu Jakuba Strnada na 1:3. Rytíře nezlomilo ani proměněné trestné střílení Kanaďana McGregora v úvodu třetího dějství, po němž prohrávali opět o tři góly (1:4).

„Z toho máme dobrý pocit, ještě se dalo i vyrovnat. Na druhou stranu je jasné, že výsledek nás mrzí, byť nejsme žádní All stars, kteří by pořád jen vyhrávali. Byl to odbojovaný zápas," narazil Dragoun na ukončení čtyřzápasové série výher.

Dragoun stál na začátku akce, po níž Kladno proměnilo Hořavou přesilovku a snížilo na 2:4. Byl to nejhezčí gól utkání, na němž se hodně podílel také z brankoviště přihrávající Tomáš Pitule. Úplně nacvičená akce to ale podle Dragouna není. „To záleží na postavená bránících hráčů. Teď to vyšlo tak, že jsem dával na Pytláka (Pitule) a ten má svoje úkoly. U téhle akce ho splnil výborně," chválil spoluhráče Michal Dragoun.

Ten zve diváky i na další domácí duel, který Kladno sehraje už v pondělí od 18 hodin s Českými Budějovicemi, tedy dalším elitním účastníkem I. ligy. „Budějovice mají více zkušených hráčů než Chomutov a hrají jiný hokej. Myslím si, že by jim úzké kluziště mělo vyhovovat méně než Pirátům. Věřím, že je v našich silách je porazit," dodal Michal Dragoun.