Počítat ale pohyblivý kladenský útočník po výhře 5:1 nechtěl. „Jenom body pro tým, ty jsou důležité. Byl to ideální začátek, vyšlo nám to, ale musíme koukat i dál, abychom vyhrávali a Kladnu vrátili extraligu," říkal pětadvacetile­tý hráč.

Trenérům pomáhal na lavičce s koučingem majitel klubu Jaromír Jágr, ale mít šéfa v zádech, to Eberlemu vůbec nevadilo, ba naopak. „Spíš to bylo fajn, protože nás povzbuzoval a snažil se radit. Každému něco užitečného řekl," chválil majitele Eberle.

Výhru 5:1 nepřeceňoval, mužstvo Mostu podle něj podalo dobrý výkon a zápas byl dlouho vyrovnaný. „Tak to bude na začátku s každým, bude to stejné jako v extralize. Pak rozhodující i šťastné branky, jaké jsme dali my. Krásné akce podle mě přijdou až později, teď má každý hodně sil na bránění."

Přiznal také, že týmu trochu zatrnulo, když Most v úvodu posledního dějství snížil na 1:2. „Rychle jsme ale zase odskočili a bylo podle mě jasno. Pak se povedlo skórovat i mě a v klidu se to dohrálo," dodal Eberle s tím, že útok na první příčku kanadského bodování zatím určitě plánovat nebude. „Dneska to tam napadalo naší lajně, ale šance měli i ostatní. Dají také góly, ale nejdůležitější zůstává to, co jsem řekl na začátku, cíl všichni známe."