Problém viděl jasně, Kladno prohrálo druhou třetinu 1:4. Tam se rozhodlo.

„Nemůžeme dostat čtyři góly za třetinu. Ne, že bychom to vypustili, ale ležérně, či jak to nazvat, jsme působili. Na druhou stranu jsem si jistý, že v sezoně doma tolik branek dostávat nebudeme," částečně uklidnil fanoušky Eberle.

Částečným plus pro něj byly dvě gólové přihrávky jedinému úternímu střelci Rytířů – Martinu Látalovi. „U té první to ale moc dobrá přihrávka nebyla, Martin ji chytal jako lakrosovou holí," usmál se kladenský rychlík a neopomněl dodat, že jeho formace také dva góly dostala. A ten od Kousalíka byl hodně zbytečný po triviální chybě v rozehrávce.

Reagoval i na otázku, zda neměli Kladeňáci po pondělní první výhře v přípravě – 5:1 na ledě mistrovských Pardubic, nosy trošku nahoře. „Tak to si vůbec nemyslím. Je to sice příprava a na výsledcích nezáleží, ale my stejně jdeme na led s tím, že chceme každý zápas vyhrát," odmítl Eberle jakékoliv podcenění utkání.

Trenéři vsadili letos na ještě tvrdší přípravu než v minulém ročníku, hráči skutečně dřou. Možná i proto působí, že mají ztěžklé nohy. „Já to tak necítím. Trénujeme sice opravdu hodně, ale jsem si jistý, že nám to pomůže třeba v listopadu, nebo prosinci, ale tam se dělají důležité body. Říká se, že těžko na cvičišti, lehko na bojišti, tak doufám, že to tak bude. Navíc máme opravdu kvalitní regeneraci i zázemí na ni," dodal Jan Eberle.