Kladno dokončuje rozsáhlou rekonstrukci zimního stadionu, a tak ještě dvakrát musí hrát přípravu na sousedních stadionech. Proti Energii si pochopitelně vybralo Rakovník, protože to sem má jen půl hodiny a soupeř hodinku. Náročné cestování tedy nečeká ani jeden klub.

Rytířům se trochu rozrostla soupiska. Z mistrovství světa juniorů se vrátil obránce Jiří Ticháček, z Lotyška dorazila další posila do obrany Oscar Cibulskis. Ten by měl ve čtvrtek poprvé hrát, naopak Ticháček ještě asi dostane volno.

Hlavním tahákem bude start kladenského kapitána Tomáše Plekance, pořád jedné z největších hvězd extraligy. Rakovnického diváka by mohli zaujmout i hodně talentovaný střelec Adam Kubík či kanadský tvrďák Jake Dotchin, který se skoro v každé přípravě aspoň trochu popere. Nebo brankář Landon Bow, loni senzační. 

Rekonstrukce zimního stadionu Kladno se blíží ke konci.
Foto: Konečně doma! Hokejoví Rytíři si zatrénují doma. I s Cibulskisem

V dresu Varů jsou také skvělí borci. Do Brna sice odešla největší star Jakub Flek, ale další reprezentant Černoch hrát může stejně jako výborní Rachůnek, Půlpán či kladenští odchovanci Redlich a Kružík.

Karlovy Vary vyhrály v přípravě šest posledních zápasů, naposledy deklasovaly Plzeň 7:4 (po dvou třetinách 7:0!), zastaví jejich jízdu právě Kladno?

Přijďte či přijeďte se večer podívat, možností jak sledovat zápas je i přenos Rytířů ZDE 

Archiv: Hokejisté HC Rakovník v úvodním kole krajské ligy zdolali Králův Dvůr 3:2.
Hokejové derby pod dohledem mistrů světa: Rakovník v Berouně dominoval