Vydržel tu až do svého poměrně dramatického zběhnutí do Ústí nad Labem a v klubu ho v tu chvíli snad nikdo neměl rád. Vyšplhal se až do Plzně, s níž na jaře oslavil titul, přesto je teď zpět a pere se o místo v kádru Rytířů. Zatím úspěšně, hraje moc dobře. Povedla se mu utkání s Litvínovem i Francií (2 asistence), se spoluhráči Machačem a Daleckým patřili v obou případech k tomu nejlepšímu, co Středočeši ukazovali.

Ondřeji, Vás bych v Kladně po událostech starých pět let moc nečekal. Jak se tehdy vše seběhlo?
Vím, že to tehdy ode mě bylo špatné, že jsem v podstatě utekl a že tady byli právem naštvaní. Dostal jsem nabídku z Ústí, kde mi slíbili, že budu hrát i za dospělé. Což se na druhou stranu povedlo, zatímco v Kladně si myslím, že by to tehdy bylo moc těžké. Nicméně Kladno je pořád moje srdeční záležitost, prožil jsem tady krásné roky a hokej se tady hrál vždycky výborný.

Ještě nedávno se zdálo, že jste zvolil opravdu dobře. Před dvěma roky si vás vytáhla Plzeň, vám se ohromně dařilo. Mimochodem jste krásně skóroval i na kladenském zimáku. Co se pak na západě Čech nepovedlo, vždyť jste letos vyhráli titul?
Měl jsem tam dobrou první sezonu, dal góly, ale pak jsem musel na operaci s ramenem. A je pravda, že po ní se mi přestalo dařit, loni jsem góly prostě nedával. Změnily se tam nějaké věci, trenéři – byť na ty nic svádět nebudu. Každopádně mi řekli, že si mohu hledat angažmá jinde a já to chtěl zkusit právě v Kladně.

S kým by se Kladno muselo domluvit? Patříte stále Ústí, nebo už Plzni?
Plzni a tam mi problémy dělat nechtějí.

V Kladně máte zatím hodně náročný program, tenhle týden se kromě tréninku pořád hraje. A někteří z vás o místo. Jaké to je?
Tak samozřejmě to nějaké síly ubere. Tady se trénuje víc na ledě než v Ústí, kde jsem přípravu začal, a ke konci zápasů už bývám trochu víc unaven. Ale jak říkáte, bojujeme o místo a já bych rád uspěl.

K selekci kádru může dojít už po sobotním duelu s Wolfsburgem. Jiný bude v tom, že za ně hrají Kanaďané a Američané, hra bude ostřejší.
S tím musíme počítat, že se to bude řezat trochu víc. Ale třeba Boleslav nás také dost řezala a my si to ještě nechali líbit, což už nebudeme opakovat. S Wolfsburgem to ale také bude rychlejší a mohl by to být pěkný zápas. Doufám, že dám nějaký gól, pro vnitřní pohodu už bych skórovat potřeboval.

Zápas s Wolfsburgem se hraje v sobotu od 15 hodin.