Hlaváč byl po utkání evidentně spokojen. „Šancí jsem měl hodně a už si ze mě kluci dělali srandu. To mi nevadí, umím se zahrát sám sobě, ale je dobře, že jsem to protrhl a teď možná budu popichovat někoho já," culil si spokojený veterán.

Zápas byl podobně jako v Chomutově hodně o trpělivosti, že?

Ano, dlouho to bylo nula nula. Ale nesnažit se jenom bránit a jít za gólem.

Vy jste dal hodně důležitou branku, ale také jste parádně bránil. Třeba zákrok na Polanského v úvodu třetí třetiny, nebo rybička v oslabení…

Bylo to nutné, oni jsou hodně šikovní. Nelítají třeba po ledě jako blázni, ale jakmile mají puk, jsou strašně nebezpeční a musíte hrát na sto procent. Z jakékoliv šance mohou dát gól.

Není škoda, že jste dostali jediný gól půl minutu před koncem?

Je, hlavně pro Honzu Cháberu, mohl mít čisté konto. Ale myslím, že mu to tolik nevadí, protože se vyhrálo a on chytá výborně.

Dnes jste se trefili do černého jen druhá, třetí a čtvrtá lajna a ještě premiéroví střelci, to je zvláštní, ne?

(úsměv) No, někdy to tak přijde. Dneska se netrefila první lajna, ale ostatní ano. Třinec byl velký test a klukům to tam sice nenapadalo, ale šance měli a bylo to jen o tom je proměnit. Góly budou dávat dál.

Může vás v extralize někdo ohrozit?

Určitě musíme zůstat koncentrovaní. Te jedeme do Zlína, bude plno, domácí budou hrát o život. Musíme bojovat naplno.

O vašem kamarádovi Jaroslavu Hlinkovi se před sezonou spekulovalo, že také přijde do Kladna. Nakonec zamířil do Sparty, která je poslední, zatímco vy vedete.

Občas si voláme a trochu to rozebíráme. My jsme samozřejmě na špici hlavně díky klukům z NHL, oni se s tím musí poprat.

Co váš gól přímo po buly, byl to signál?

Ani ne, spíš to ke mně přišlo, tak jsem zavřel oči a konečně nemířil, což je kolikrát lepší a padlo to tam.

Je pro vás velkou výzvou vše vzít na sebe, až hráči z NHL odejdou? Teď jste přece jen malinko ve stínu, ale jinak jste první lajna Rytířů…

Teď jsme rádi, že tu jsou a snad ještě nějaký pátek budou. Musíme sbírat body, protože s nimi odejde i kvalita. Pak se k tomu musíme postavit čelem. Kluci, co tolik nehráli, dostanou víc času a musí ukázat, že na to mají také.

Co jste říkal atmosféře?

Krásné. Když vás bolí nohy a zaburácí to, tak se prostě vymáčknete. A že nebylo vyprodáno? Nevím, kam jsem se podíval, tak všude byli lidi. Možná někdo chodí zadarmo (úsměv)