Třiadvacetiletý Kubík už hokejbal v Kladně hrával, ale zatím jen za mládežnické kategorie. Byl tak dobrý, že před sedmi roky pomohl Kladnu k zisku mistrovského titulu v dorostu a pak si ho vybral i tehdejší trenér reprezentační dvacítky Milan Maršner. Pod jeho vedením získal v roce 2018 titul mistra světa v Kanadě a byl vyhlášen nejproduktivnějším hráčem šampionátu!

"Na Adama mohu říct jen dobré věci. Jak charakterově, tak co se hry týče. Je to kluk do nepohody a můžete se na něj spolehnout. Ví to i trenér A týmu Drahomír Kadlec, ten by ho jinak do týmu vůbec nezval," má jasno Maršner, dnes místopředseda HBC Kladno.

HBC Kladno - HBC Hostivař  8:2, EL hokejbalu - play off, 24. 4. 2022
Rysové zvládli i třetí zápas a jsou v semifinále extraligy. Proti komu hraje?

Kubík podle něj konzultoval svou výpomoc hokejbalistů i s majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem, který souhlasil. Koneckonců i on sám před dávnými roky hokejbal v Kladně hrával. Stejně jako Tomáš Plekanec, letos elitní Kubíkův nahravač. "Plekanec byl vynikající hokejbalista, ale ten už by asi hrát nešel," směje se Maršner.

Důvod Kubíkova zařazení do mužstva je lakonický. Kladenští celé jaro bojují se zraněními. A když už se někteří borci dali před play-off dohromady, jiní odpadli. Kladno přitom letos míří vysoko, má silnou partu a na rozdíl od jiných ročníků vsadilo i na pomoc hokejistů. Kromě Kubíka totiž v play off pomáhají ještě Petr Patyk z Řisut a Michail Potěchin z Letňan.

Série s Pardubicemi bude každopádně hodně zajímavá a díky startu Adama Kubíka určitě fanoušky více sledována.

Hokejová extraliga: Kladno (v modrém) hostilo v Chomutově Pardubice.
Rozlosování extraligy: Rytíři zahájí s Pardubicemi, pak jedou dvakrát ven