„Nejprve jsme zjišťovali aktuální stav zimních stadionů a jednotlivých týmů, ve hře byla i zkrácená varianta druhého kola baráže na jedno utkání, nakonec jsme ještě v noci po vzájemné dohodě obou klubů tuto část soutěže úplně zrušili s tím, že právo účasti v krajské lize mužů pro následující ročník zůstává týmu HC Žabonosy,“ objasnil Jakub Král, předseda sportovně-technické komise středočeského svazu, jak probíhalo rozhodování o baráži.

„Rozhodnutí svazu plně respektujeme. V této mimořádné situaci je třeba podřídit se preventivním opatřením. Děkujeme fanouškům za podporu v průběhu celé sezony, kterou jsme zakončili bez prohry, a doufáme, že budou součástí buldočí smečky i v té následující,“ reagoval na klubových stránkách Martin Chabada, trenér týmu a předseda HC Buldoci.

Minimalizace rizik spojených s šířením onemocnění COVID-19 a ochrana zdraví hráčů a dalších osob účastnících se utkání později dopadla i na další soutěže. Play-off krajské ligy mužů mělo v tomto týdnu v kalendáři zápasy semifinále. Jediným a posledním zápasem, který se odehrál, tak zastalo středeční vítězství Velkých Popovic 3:2 po prodloužení nad Rakovníkem. Na okresní derby mezi Kralupy a Mělníkem plánované na čtvrteční večer už nedojde.