V závěru druhé třetiny napjatá atmosféra vyvrcholila. Nejprve se na ledě poprali hráči a poté byl napaden domácím fanouškem trenér PZ Kladno Miroslav Malý. Od jedné z rozvášněných fanynek schytala navíc údery do obličeje také maminka malého kladenského hokejisty. Utkání tím předčasně skončilo.

Vše přitom vygradovalo ve chvíli, kdy už bylo o zápase prakticky rozhodnuto. Na světelné tabuli svítil výsledek 7:2 pro domácí. Ani to ale vášně nezchladilo. „Naši kluci hráli vcelku tvrdě, rozhodčí to však nezvládali, připískávali domácím," řekl Kladenskému deníku Luboš Trkovský, otec hokejisty PZ.

Ve druhé třetině byl u mantinelu ošklivě faulován jeden z hostujících hráčů. „Byl to opravdu nebezpečný zákrok," konstatoval trenér Malý, který požadoval po přítomné domácí zdravotnici, aby jeho svěřence na ledě ošetřila. Ta to prý odmítla. Učinila tak až když vzduchem vzájemně padlo několik ostřejších slov.

Zanedlouho poté naopak na zemi zůstal ležet hokejista Velkých Popovic. Podle domácích po seknutí hokejkou do krku, podle kladenských fanoušků po zprvu banální srážce s bekem, která však skončila pádem na brankovou konstrukci.

Partner zmíněné zdravotnice vzápětí napadl trenéra Kladna. „Chytil mě za bundu a začal se mnou cloumat. Když viděl, že se mnou silou moc nesvede, vytáhl teleskopický obušek a začal mi jím vyhrožovat. Stejně jako tím, že má pistoli
v autě," popsal Kladenskému deníku neobvyklou situaci trenér Miroslav Malý.

Vášně se přenesly i na tribunu, kde pro změnu divačka zaútočila na jednu z maminek kladenských hokejistů údery do obličeje.

Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Horní Kamenici, kteří byli na místo události přivoláni. „Událost na zimním stadionu ve Velkých Popovicích je evidována. Je v současné chvíli vyšetřována jako přestupek proti občanskému soužití," uvedl mluvčí policie Zdeněk Chalupa. Není ale vyloučeno, že bude ještě překvalifikován. Kladenský trenér i napadená maminka, která musela po návratu do Kladna vyhledat ošetření v nemocnici, totiž uvažují o podání trestního oznámení.

S takovým chováním se Miroslav Malý za svou trenérskou kariéru ještě nesetkal. „Někdy se stává, že padne nadávka, přece jen je to hokej a k němu emoce patří. Nestalo se mi ale ještě nikdy, že by na mě někdo fyzicky zaútočil," poznamenal.

Kamenem úrazu podle něj je, že soutěžní řády umožňují v mládežnických soutěžích nasazovat i o rok či dva starší hráče. Například Velké Popovice jich v sobotu měli na soupisce hned několik. „V kategorii pátých tříd je pak velmi znát, že proti našim klukům nastoupí hokejisté o hlavu větší. Fyzický rozdíl je pak patrný. Emoce z ledu se pak přenášejí i na tribuny. Domácí do našeho brankáře neustále strkali a moji svěřenci si to nenechali líbit. Není divu, že se pak hráči poprali. I když naši hráči se ve rvačce drželi statečně. Prali se dobře," říká už s odstupem času trenér. Podle něj je potřeba v tomto směru se soutěžním řádem něco dělat. Jedná se totiž o ohrožení zdraví dětí.