Akci zaštítila předsedkyně krasobruslařského klubu PZ Kraso Kladno Ladislava Eichenmannová, sama bývalá hokejistka a manželka výborného hokejistky Zdeňka Eichenmanna.

„Jde o skupinu kanadských lobbistů, kteří jezdí po světě a kam dorazí, tam si zahrají i hokej, pokud to jde. A tým daly dohromady i jejich manželky, proti nim budeme hrát," přiblížila Eichenmannová.

Kontakt získala od olomouckého trenéra Kužílka, jenž se s Kanaďany zná a domlouvá mužský duel. A zná se i s Eichenmannovou, ta totiž v roce 1996 pomáhala zakládat v Olomouci ženský tým (hrál tam tehdy její manžel).

„Já už to pomáhala zakládat také u nás v Kladně a teď jsem některé holky přemluvila, aby začaly trénovat na zápas s Kanaďankami. Mimo jiné nám pomohou i mladší hráčky, třeba sestry hokejistů Pavelce a Knotka – Marcela a Bára," přibližuje přípravy Ladislava Eichenmannová.

A přidává i jednu perličku. Zápas bude řídit jako hlavní rozhodčí někdejší starostka města Kladna Marie Bednářová! „Je to nadšenkyně a dobrá duše. Pomáhala nám už v dobách našich začátků, hokej hrála i její dcera," vysvětluje účast celebrity Eichenmannová a věří, že její tým s Kanaďankami nepropadne.