Vzpomínka na skvělého kluka, fotbalistu místního Sokola, který skonal přímo na hřišti při utkání Pcherách, je už tradiční součástí červnového sportovního programu na Kladensku. Pravidelně sem přijíždějí hokejové hvězdy vedené Ondřejem Pavelcem a Jakubem Voráčkem, aby nejen hrou, ale také i dražbou, a vůbec svou přítomností, přispěli na konto Nikolka, které místní parta Ježkových přátel zřídila na podporu fotbalistovi malé dcerky.

Asi nejvíc lákají v Knovízi kladenští hokejoví odchovanci hrající v týmu Ondřeje Pavelce. Do Knovíze zase najely parádní vozy od Ferdinanda Porsche a v nich reprezentanti Jakub Voráček (přímo z turnaje si zajel pro do Varů pro Zlatou hokejku), Radek Smoleňák, a také Jiří Tlustý a další známí hráči současnosti či minulosti – Martin Frolík, Marcel Kučera nebo fotbalista Marcel Gecov.

Co ještě doplnit? Určitě výsledek dražby, kde se fanoušci jako každý rok přetahovali o cenné originální dresy slavných sportovců. Třeba za Tomáše Rosického neváhal jeden vytasit třicet tisíc korun, a celkově připlulo na konto Nikolka 149 440 korun.

Co říkali turnaji jeho fotbalová hvězda Antonín Panenka, Václav Skuhravý nebo Ondřej Pavelec? Čtěte v pondělním tištěném Kladenském deníku.