Jeho bitva, mnohem těžší než jaká čeká hráče v boji o návrat do extraligy, ale i jakákoliv bitva o olympijské zlato nebo Stanley Cup, oslovila prosté fanoušky i největší hvězdy.

„Nikdy bych nevěřil, že ti hokej může způsobit takové zranění, že budeš tak dlouho ležet na lůžku,“ vzkazuje Petrovi na poutavě sestříhaném videovzkazu aktuálně nejslavnější Kladeňák na světě Jaromír Jágr a s vírou dodává, že právě hokej a Petrova touha si ho zase zahrát, ho z lůžka dostane. „Bojuj, ať si spolu zase můžeme zahrát,“ dodává Jágr.
Přidává se i další olympijský vítěz Roman Šebrle, díky desetibojařskému mítinku také s Kladnem hodně spjatý. „Slyšel jsem, jaký jsi bojovník a přeji ti v tvém boji vše nejlepší. Vím, že se vše v dobré obrátí,“ říká jeden ze sportovní idolů Česka všech dob.

Petr Křepelka hrál hokej do dorostu za Kladno. Syn mládežnického kouče Pavla Křepelky byl obrovský bojovník, jenže do A týmu se nedostal. Loni sehnal angažmá v německém Hassfurtu (5. liga), jenže hned na začátku angažmá po smolném pádu a nárazu hlavou do mantinelu skončil na lůžku. Teď pozitivně naladěný chlapík bojuje o to, aby se vrátil zpátky do normálního života.

„A já ti Křépo chci říci, že v tom boji nejsi sám. Máš kolem sebe spoustu kamarádů, fanoušků a hlavně rodinu, která drží při tobě. Na ledě jsi byl vždycky bojovník, nic jsi nevypustil a my, kdo tě známe, víme, že jsi takový i v osobním životě,“ vzkazuje mu bývalý spoluhráč Dan Vladař, který se stále úspěšněji pere o to stálé místo v brance slavných Boston Bruins. Klepe si přitom na srdíčko, tenhle příběh je totiž o srdci.

Za něj vzal i ještě slavnější hráče, kteří už se do NHL dostali. Vzkazy přes mobilní telefon poslali Jakub Voráček, Ondřej Pavelec i Radek Smoleňák. „Doufám Křépo, že se po těžkým zranění začínáš cítit lépe. A že to bude lepší a lepší. Všichni na tebe myslíme a nepřestaň bojovat!“ hovoří k marodovi aktuálně největší česká star v NHL, Jakub Voráček.

Palce zatíná i Ondra Pavelec, Radek Smoleňák pak burcuje k bojovnosti. „Možná si to teď neuvědomuješ, ale jsi obrovskou inspirací pro moc lidí. Jsem jeden z nich a přeju ti, aby ti energie vydržela. Makej, jsi bourák!“ říká letošní posila hradeckého Mountfieldu.

Slovo v tomhle příběhu musí dostat i Křepelkové. Táta Pavel hokej miluje i přesto, co se stalo. Synovi slibuje maximální možnou podporu. „Už na začátku jsem ti Petře řekl, že vše dobře dopadne. A když vidím, kolik úsilí a energie dáváš každý den do cvičení a jak se rveš s každým malým posunem pohybu, tak jsem skálopevně přesvědčený, že to dokážeš. Jsme na tebe s mámou strašně pyšní a budeme ti pomáhat, co nám budou síly stačit. Vydrž a buď pořád pozitivní. Ty to dokážeš, kluku,“ je přesvědčen táta.

Konec povzbudivého videa se blíží, sám Petr Křepelka vzkazuje všem, jak moc děkuje za podporu. A slibuje, že bude bojovat, jak to vždycky uměl na ledě.

Třeba si jednou s Jardou Jágrem opravdu zahraje.

Video si prohlédněte ZDE

Fanoušci mohou Petra Křepelku podpořit libovolným finančním darem na transparentní účet č.: 115-5899520217/0100