Zápas měli pod kontrolou od začátku, kdy se trefil Machač tečí Veberovy pěkné rány. V úvodu druhého dějství zvýšil Strnad a domácí si mohli užívat hokejovou pohodu. Jenže přeháněli agresivitu a soupeře začali dostávat do hry už zmíněnými hloupými fauly. Vše vyvrcholilo před koncem druhé třetiny, když Rytíři pustili soupeře dokonce k převaze pěti proti třem a v té odpustili rozhodčí Přikrylovi jasný faul.

Kladenský forvard svou akci původně gólem nezakončil, ale pokračoval a parádně zavěsil. To bylo ovšem na hosty pochopitelně moc. Vůbec to nezvládl zkušený Mikulík, který dokonce vyvrátil po trestu do konce utkání dvířka a inkasoval trest ve hře. „Nechci to komentovat, ale je to ostuda,“ hlesl kouč týmu, který cestoval deset hodin v autobuse po přeplněné D1 a pak mu rozhodčí uštědřili ještě větší ťafku, a to ještě před očima šéfa komise sudích Vladimíra Šindlera a delegáta Františka Rejthara.

Třetí třetina kvůli opravě dveří musela začít až po přestávce a dohrála se celkem v poklidu – za Kladno zvýšil na 4:1 v přesilovce Pekr a za soupeře rovněž v převaze Ovčačík.

„Zápas ovlivnil pozdní příjezd hostujícího týmu, trochu ho degradoval. Přitom hráči se na kvalitního soupeře hodně těšili. Jsme ale rádi za tři body,“ řekl domácí kouč Miloslav Hořava. Ani jeho ale netěšily zbytečné fauly, kterých se jeho hráči dopouštěli jen pár dnů poté, co je za to kritizoval po duelu v Prostějově. „Opakuje se to skoro každý zápas. Jsou tam až naivní zákroky a my se snažíme na tom pracovat. Zatím neúspěšně,“ přiznal kladenský lodivod.

Že byla výhra Kladna zasloužená, to však přiznal i Jiří Juřík, a ani se nevymlouval na to, že po strastiplné cestě to těžko mohlo být lepší. „Kladno bylo lepší, efektivnější v koncovce. Vyhrálo zaslouženě,“ dodal.


Rytíři Kladno – HC Frýdek-Místek 4:1 (1:0, 2:0, 1:1). Branky a nahrávky: 13. Machač (Veber, D. Tůma), 24. J. Strnad (Svedlund, Lenďák), 38. R. Přikryl, 51. Pekr (J. Strnad, R. Přikryl) – 53. Ovčačík (Zahradníček, Kalus). Rozhodčí: Luczków, Veselý – Malý, Šimán. Vyloučení: 8:5 + Mikulík (TH). Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 1613

Rytíři Kladno: Kopřiva – Kehar, Lenďák, F. Matula, P. Hořava, Štich, Veber – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Machač, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Kružík – Zikmund, Svedlund, Bláha.

Frýdek-Místek: L. Daneček – L. Kovář, Hrachovský, Ovčačík, Zahradníček, Piegl, Haman, D. Stránský – J. Kalus, Mikulík, Kofroň – Raška, Bajtek, Kvasnica – Kafka, Przybyla, Klimša – Kaukič, Peterek.