Narozeniny:

- Ivan Jankovič – 31 let. Rodák ze slovenské Myjavy hrál od mládí za Skalicu, kde si udělal slušné jméno. Zahrál si tam mimo jiné i se slovenskou legendou Žigmundem Pálffym, díky kterému byla Skalica zajímavou adresou. Kladenské angažmá ale Jankovičovi nevyšlo. Rytíři tehdy prožili protrápenou sezonu 2013/14 zakončenou sestupem. Sám Jankovič s postupem sezony vypadl ze sestavy a boj o přežití sledoval převážně už jen z tribuny. Po kladenském sestupu se vrátil zpět do Skalice. Zahrál si také za Košice, Žilinu, polské Jastrzebie či naposledy v sezoně 2019/20 za Bratislavu Capitals v nižší slovenské soutěži.

Na hokejovém mistrovství světa v roce 2000, které se konalo v ruském Petrohradu, obhájil český tým zlaté medaile z roku předchozího.
Hokejové zajímavosti z 14. května: Ruské zlato a vzpomínka na smutného soka

Výročí úmrtí: 

Jiří TožičkaJiří TožičkaZdroj: archiv ČSLH- 1981 – Jiří Tožička. Všestranný sportovec Tožička se narodil 14. listopadu 1901 v Praze. Jako voják hrál fotbal za pražskou Spartu. Tou dobou se už věnoval i lednímu hokeji. Na ledě prorazil v LTC Praha, elitě československého hokeje. S Lawn Tennis Clubem dostáhl i na 7 mistrovských titulů. Byl také pravidelným reprezentantem. Jeho formace byla považována mezi nejlepší v celé Evropě. Když ale po olympijských hrách v Garmisch-Partenkirchenu ukončil reprezentační kariéru, byl vyhozen i z LTC. Jako hrající trenér působil i v I. ČLTK, který dovedl k dalšímu titulu. S Kladnem spojil svou cestu až jako trenér. Tři sezony působil jako ústřední trenér klubu a věnoval se mimo jiné i výchově mladých talentů. S láskou na něj vzpomínal například Jaroslav Jiřík. Kromě Kladna trénoval i v LTC či reprezentační výběr na olympijských hrách 1952 v Oslo. Věnoval se rovněž novinářské činnosti. O kladenských zápasech často referoval pro Československý sport. Zemřel 15. května 1981 ve věku nedožitých 80 let.


Historické zápasy 15. května (od roku 1966)

Nehrál se žádný.

Statistika: Jan ŠEJHL, Petr HUBÁČEK