Narozeniny:
- Michal Pavlů – 34 let. Obránce Michal Pavlů začínal s hokejem v Liberci, kde prošel všemi věkovými kategoriemi. Trenéři v něm viděli talent a už ve 14 letech se podíval do dorosteneckého výběru. Přechod mezi dospělé byl už o poznání pomalejší. V nejvyšší soutěži debutoval právě v dresu Kladna, kam ho Bílí Tygři zapůjčili. Zajímavostí je, že debut přišel rovnou v play off. Dlouho působil také na střídavých startech v Benátkách. Do Kladna se ještě jednou vrátil na závěr sezony 2011/12. To už se ale kruh uzavřel – pro Michala Pavlů to totiž byla derniéra v extralize. Zahrál si také za Most, vyzkoušel si angažmá v Anglii. Poslední roky působí v druhé lize v Jablonci nad Nisou.

Poslední ligový start za Kladno:
- 2018 – David Štich. Vyhlášeného bouřliváka si vyhlédli Rytíři po sezoně v Mladé Boleslavi. Tam, stejně jako v dalších předchozích angažmá, sbíral Štich velké porce trestných minut. Svou tvrdou hru předváděl i v Kladně. V základní části byl jednoznačně nejtrestanějším Kladeňákem. Zároveň ale také patřil mezi nejproduktivnější zadáky týmu a ve statistice plus minus mu mezi obránci patřilo druhé místo za nedostižným Petrem Štindlem. Štich odešel do Chomutova, poslední dvě sezony pak hraje za litvínovskou Vervu.

Baráž, Kladno - K. Vary, na buly Václav Skuhravý
Hokejové zajímavosti z 15. dubna: Hořká pilulka od rozhodčích

Zápasy s kulatým výročím:
V roce 1971 odjelo Kladno do Brna, aby se tady pralo o historický postup do finále ligy. Nad Kometou vedlo v sérii na čtyři vítězná utkání už 3:1, ale nyní měli výhodu domácího prostředí Brňané. A protože jim to doma na Kladeňáky šlo, věřili v obrat. Zápas číslo pět zvládli, když soka přestříleli 38:18, nedovolili mu ani jednu branku a sami dali čtyři. Nicméně jasný zápas to zdaleka nebyl. Kometa vedla dlouho jediným gólem Machače a Kladno neskutečně bojovalo.

Trenér Bohumil Prošek přišel už tehdy s moderním taktickým tahem a Markupovu formaci s Novákem a Hrabětem nasadil jako psy obranáře na elitní letku Komety Jiřík - Farda - Černý. Legendy čs. hokeje se ale prosadily až v závěru, naopak hosté i za stavu 2:0 měli dvě obrovské šance, ale nedali. Koncovka byla hodně vyhecovaná a plná potyček, vyřizování účtů a vyloučení. Už první historické play off přinášelo věci jako dnes po padesáti letech.

17. dubna 1971 TJ ZKL BRNO - TJ SONP KLADNO 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky:
9. Oldřich Machač (Josef Černý), 44. Zdeněk Mráz (Josef Sršeň), 50. Jaroslav Jiřík (Josef Černý), 57. Richard Farda (Josef Černý) PP1. Vyloučení: 7:7 Využití: 1:0 Střely na branku: 38:18 (15:7, 9:7, 14:4) Diváci: 10500.
Sestava Kladna: Termer - Vejvoda, Pospíšil ©, Vinš, Kaberle, Čermák - Novák, Markup, Hrabě - Vimmer, Nový, Bauer - Nedvěd, Rys, Kofent.

Co je třeba zajímavého v seznamu ostatních zápasů?
10. kolo baráže se v roce 2018 Kladnu vůbec nepovedlo, ve Varech ho domácí jasně přehráli 3:0 a byli hodně blízko postupu do extraligy. Kladno kleslo v tabulce na poslední místo, ale těšilo ho, že pokud vyhraje poslední dvě utkání doma s Jihlavou a v Litvínově, postoupí do extraligy. To se ale nakonec nepovedlo.

Video ze zápasu najdete ZDE: https://www.youtube.com/watch?v=fT2nWF4c_2w&ab_channel=HCEnergieKarlovyVary

17. dubna 2018 HC ENERGIE KARLOVY VARY - RYTÍŘI KLADNO 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10:53 Michal Vachovec (Václav Skuhravý, Otakar Šik), 29:25 Martin Kohout (Dávid Gríger, Ondřej Beránek), 46:41 Stanislav Balán (Jakub Flek). Vyloučení: 2:4, navíc David Štich (Kladno) na 5 min. a do konce utkání Bez využití Střely na branku: 34:17 (8:4, 16:6, 10:7) Diváci: 5502.
Sestava Kladna: Cikánek - Štich, Zelingr, Repe, Svedlund, Lenďák, Kehar, od 36. Matula - Kružík, Kaut, Redlich - Tůma, Kubík, Kloz - Zikmund, Machač, M. Hořava - Pekr, Přikryl (do 49.), Strnad ©.

Ostatní zápasy 17. dubna (od roku 1966):
17. dubna 2018 HC ENERGIE KARLOVY VARY - RYTÍŘI KLADNO 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Statistika: Jan ŠEJHL, Petr HUBÁČEK