Školy hokejových talentů se účastní hráči ročníků narození 2010/11 a 2008/09 ze sedmi středočeských klubů. Zapojeny jsou konkrétně kluby z Rakovníka, Velkých Popovic, Kralup nad Vltavou, Kladna, Slaného a Mělníka. Pod dozorem zkušených trenérů se na ledové ploše pokaždé sejde více než třicítka hráčů, kteří se učí jak správně bruslit, střílet, přihrávat nebo také podstupovat osobní souboje.

Jednotlivé kempy ale nerozvíjejí mladé hráče jen po hokejové stránce. Součástí programu jsou i připravené workshopy, kde se děti dozvídají užitečné informace o rozvoji osobnosti, správné stravě nebo fyzioterapii. Právě ve Velkých Popovicích se hráči teoreticky i prakticky učili o správném protahování a regeneraci.

Radost fotbalistů Slavie - Utkání 18. kola první fotbalové ligy: Slavia Praha - FK Mladá Boleslav, 12. prosince 2021 v Praze. )
Přijatelný soupeř. Slavia v osmifinále konferenční ligy narazí na rakouský LASK

„Zaměřovali jsme se na využití pěnových válců v přípravě hokejisty. Ukázali jsme si, že to můžou využít v rámci her i v rámci stabilizace. Hlavní bylo jim ale vysvětlit rozdíl mezi aktivací před tréninkem a uvolněním na závěr tréninku. Ukázali jsme si i konkrétní cviky na ty svalové partie, které jsou u hokejistů nejvíce přetěžované,“ vysvětlil fyzioterapeut Petr Soukup.

Mladí hokejisté se v rámci Školy hokejových talentů sejdou opět 7. března ve Slaném, kde budou pokračovat dalším kempem. První část projektu by pak měla skončit v závěru března. Zapojit se ale můžou i hráči z jiných klubů. Na sociálních sítích Školy hokejových talentů právě probíhá speciální výzva, ve které se soutěží o účast na dalším kempu. Toho by se měl zúčastnit i legendární Jaromír Jágr, který je ambasadorem projektu.