Za soupeře nastoupil i Čech Lukáš Poživil (zkušený Litvínovák si zahrál před devíti lety i jeden zápas za Kladno) a v první formaci Jake Ustorf. Syn německé hokejové legendy Stefana Ustorfa, který to dotáhl až do NHL (hrál za Washington) a nyní je evropským skautem Los Angeles. A také Thomas Reichel, synovec české legendy Roberta Reichla, který hrával už před třiceti lety v jedné lajně s Jaromírem Jágrem. 

Ten ale pořád hraje, a tak byl v Kladně nečekaně po letech k vidění i souboj Jágr vers. Reichel. Navrch měl veterán, který si připsal asistence na úvodní dvě domácí trefy a jeho souhra se Stachem byla tím asi nejlepším, co diváci viděli. 

Německý tým, který ve čtvrtek vyhrál 4:3 v prodloužení v Benátkách,  v první třetině velmi slušně bruslil, ale zaplatil za vyloučení, které po Jágrově akci zužitkoval Zikmund. Druhé třetiny zatím Kladnu v přípravě nejdou, ale páteční byla výjimkou. Třemi góly zápas rozhodli, když se po smolné teči německého beka prosadil Stach, pak důrazný Jelínek a nakonec po přesné teči Strnada dorážel aktivní Hajný. 

V poslední části už Kladenští akce přehrávali nebo ztroskotali na výborném brankáři a ke slovu se dostal také protivník. Nastřelil tyčku a pak Hammondem v přesilovce korigoval. Nádledně se zápas trochu moc rozvášnil. Kehar se dokonce při bránění příliš ostře atakovaného Brízgaly pustil do bitky s Breitkreuzem!

Vše ukončil gól O´Donnella při lužickém pokusu o power play. 

Poprvé nastoupil uzdravený obráce Romančík, ale zápas bohužel nedohrál. Stejně tak mladý Müller, jenž dostal pukem do obličeje. V beku tak zaskakoval útočník Kaut. 

Rytíři Kladno – EHC Lausitzer Füchse 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Branky: 16. Zikmund (Jágr), 25. Stach, 28. Jelínek, 35. Hajný (Strnad, Smetana), 60. O'Donnell – 54. Hammond. Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Brejcha, Jelínek. 

Kladno: Brízgala – Müller, Lakos, Romančík, Kehar, Zelingr, Smetana – Jágr, Stach, Zikmund – Kružík, Melka, O'Donnell – Redlich, Machač, Strnad – Hajný, Kaut, Jelínek

Lausitzer: Franzreb – Keussen, Fern, Kuschel, Poživil, Monteith, Granz, Karrer – Ustorf, Murphy, Schwamberger – Rentsch, Reichel, Farmer – Breitkreuz, Rennert, George – Andres, Hammond, Strodel. 

Sokol Hostouň - FC Slavia Karlovy Vary 2:1, MOL Cup, 14. 8. 2019
FOTO: Obrat Hostouně odstartoval Kolmistr a dokončil vlastňák