„Vypadá to jako satisfakce… Při­pravoval jsem se ale jako na každý jiný zápas. Jsem za to rád, že se to pro mě takto vyvrbilo, ale hlavní je, že jsme vyhráli za tři body a jsme zase o krůček blíže tomu play off, což je nejdůležitější," řekl Hovorka novinářům po utkání, v němž Sparta výhrou 6:3 ukončila čekání na tři body ve vzájemných bitvách s Kladnem, jež trvalo už od poloviny ledna 2011.

Prvním gólem zvyšoval v přesilovce na 2:0. „Mně tam výborně nahrál‚ Seky' (Sekáč), já tam čekal na přihrávku a ani jsem se nemusel pohnout z místa a dával jsem to do prázdné brány," ocenil Jiřího Sekáče za výtečnou nahrávku.

Druhý gól byl ještě důležitější, neboť vnesl klid do řad Sparty v samém závěru zápasu. „Zachytil jsem tam puk, nevěděl jsem, co s ním, tak jsem vystřelil a trefil to," popsal osmadvacetiletý forvard gól na 5:3.

Především první trefu hodně emotivně slavil, ale bez jakýchkoliv posunků k hostujícím fanouškům, kteří přesto spustili skandování „Jidáši, Jidáši". Hovorku tím ovšem z rovnováhy nijak nevyvedli, spíš to bral jako motivaci navíc.

„Možná ta motivace je pak ještě o něco větší, ale nejsem ten typ, že bych na ně dělal nějaká zbytečná teatrální gesta. Raduji se z každého gólu, který dáme. Tak si zakřičí, no a co? Ať si zakřičí, co chtějí, vždyť jsou na zimáku. Já měl pěknou odpověď těmi dvěma góly," uvedl Hovorka.

Za Kladno dříve naopak dával góly Spartě. Ve vyhecovaných zápasech, které středočeská derby přinášejí, se cítí zjevně jako ryba ve vodě. „Mám rád, když je zápas vyhecovaný, když je dobrá atmosféra a je hodně lidí. Navíc když není výsledek jednoznačný a hraje se do poslední minuty. Nemám rád nudné zápasy, ten dnešní jsem si proto opravdu užil," přitakal.

Vzájemné hecování před utkáním s bývalými spoluhráči však prý žádné neproběhlo. „Nic nebylo, jen s Martinem Látalem jsme si napsali esemesku a popřáli si hezký zápas. Trochu jsme se popichovali jen vzájemně mezi sebou, co jsme Kladeňáci ve sparťanské kabině," prozradil Hovorka.

Sparťané nesáhli k osobní obraně na Jaromíra Jágra – jako to v pátek udělaly Vítkovice – a dostali od něho gól při oslabení. Jinak si ale na něho dokázali dát pozor a do zakončení ho příliš nepouštěli.

„Jsou to výborní hokejisti (Jágr s Plekancem) a k vidění byl dobrý hokej. Ale nijak zvlášť jsem to zase neprožíval, že tam byl Džegr. Měli jsme je o něco více hlídat, ale nebylo to nic zvláštního," řekl Hovorka.