Rytíři odcestovali na horkou půdu Havířova v pozici favorita, protože domácí byli v tabulce až poslední. Jenže tak špatný kádr nemají, navíc neměli mnoho co ztratit.A s výtečným Hrubcem v zádech sahali dokonce po třech bodech.

Na druhou stranu byl tlak Rytířů s postupujícím časem stále větší a větší a gól visel ve vzduchu.

Ten první ale obstaral někdejší hráč Los Angeles Kings Peter Kanko už ve 4. minutě v přesilovce a Havířov byl rázem na koni.

Do chvílemi otevřené obrany měl během utkání dostatek šancí na druhý gól, který by asi byl pro hosty smrtící. Jenže brankář Cikánek chytal také výborně a zbytek situací vyřešil.

Rytíři mohli srovnat už v první periodě, ještě víc šancí měli ve druhé a ve třetí po nemastném-neslaném začátku začali utahovat šrouby.

A poté, co se jim naskytla v 55. minutě přesilovka pět na tři, vzali si trenéři oddechový čas a Rudovský bombou přece jen Hrubce překonal.

Třinecký gólman ovšem svoje kvality, pro které si ho trenér Růžička před časem vybral i do reprezentace, potvrdil v nájezdech. Vychytal letos stoprocentního Kindla, pak Hornu a nakonec i Rudovského.

S Cikánkem už na dálku nesoutěžil, protože kladenští trenéři na nájezdy gólmana vyměnili (Cikánek naposledy s Třebíčí nechytil ani jeden) a dali šanci uzdravenému Mensatorovi. Toho ale ve druhé sérii se štěstím prostřelil Maruna a Havířov získal bod navíc.

Domácí trenér Martin Janeček řekl, že myslel na tři body, ale že Kladno ukázalo, jak je výborné mužstvo. „Jsme s dvěma body spokojeni, protože jsou vydřené. Z obou stran se čekalo na chybu," hodnotil.

Jeho protějšek Jindřich Lidický nekličkoval a uznal, že bod bere, protože jeho tým vyrovnal až v závěru. „Domácí po úvodní brance velmi dobře bránili, a když jsme se do útočného pásma dostali, šance pochytal gólman. Z našeho pohledu je bod dobrý a nájezdy jsou už loterie, ve které dali domácí šťastnou branku a mi nikoliv," dodal Jindřich Lidický.

V sobotu od 16 hodin hostí Kladno Litoměřice, které dnes v přestřelce kola porazily doma Přerov 7:6. 

Havířov – Kladno 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0). Branky: 4. Kanko, roz. sam. nájezd Maruna – 55. Rudovský. Rozhodčí: Dědek – Polák, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 1921.

Havířov: Hrubec – Ostrčil, Mazanec, Bahounek, Krisl, Lenďák, Korím, Stuchlík – Kanko, Staněk, Maruna – Štumpf, Pechanec, Sztefek – Kotala, Maliník, Bednář – Kalus, Sedláček, Bárta – Matějek.

Kladno: Cikánek – Nash, Repe, Růžička, Zajíc, Kehar, Guttwald – Rudovský, Skuhravý, Horna – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Machač, Dalecký – Redlich, Lukáč, Čurda.