Před víkendovým posledním kolem první poloviny základní části je rozdíl mezi prvním Táborem a čtvrtými Klatovy pouhé dva body. Momentálně třetí Řisuty se pokusí své postavení vylepšit v dnešním utkání s Jabloncem (17).

Buldoci naposledy zazářili  v Klášterci, jemuž nasypali osm kousků. Do výtečné fazony se dostal první útok, jenž rozhodl poslední dva duely. Vedle tradičních borců Matěje Kose a Tomáše Landy v něm nastupuje  Tomáš Hudíček (foto), který se k hokeji  vrátil po roční pauze.

„Narodil se nám syn Tomáš. Chtěl jsem se víc věnovat rodině, proto jsem kariéru přerušil. Po hokeji se mi ale stýskalo, takže jsem se k němu vrátil," uvedl juniorský mistr republiky s Kladnem.

Návrat na led byl těžší, než si představoval. V první čtvrtině se střelecky neprosadil. „Opravdu  jsem čekal, že to půjde lépe," přiznal s tím, že nahoru šla jeho výkonnost až potom, co ho trenéři přeřadili do první lajny.  „Od doby, co hraji s Kosákem dávám góly," pochvaloval si. Už jich je pět. 

Na svého centra ale ještě nemá. Tomu se podařilo v posledních dvou kolech skórovat sedmkrát! „Na co sáhl, tomu tam spadlo. Potřebovali jsme to, aby nás to nakoplo," tvrdilo pětadvacetileté křídlo.

Zápas  s Kláštercem by mohl být tím, jenž otočí kormidlo správným směrem. „Vrátili jsme se k tomu, co po nás trenéři chtějí. Přes naši obranu se soupeři opět těžko dostávají," prohlásil Hudíček a upozornil na fakt, že většinou inkasují v oslabení. „Na tom musíme zapracovat. Nejlepší by bylo nenechat se vylučovat, ale rozhodčí ve druhé lize nejsou nejlepší." Například ve středu byl prý poměr vyloučených 2:9!

Před týdnem proti Kobře odstoupil ve druhé třetině kvůli bolavým zádům zkušený útočník Ladislav Vlček,  jenž chyběl i v Klášterci a nebude ani dnes. „Myslel jsem, že pojedu v pátek na trénink, žádný výraznější pokrok ale nepociťuji, takže nevím, kdy budu v pořádku," uvedl juniorský mistr světa.