kolí se rozbouřilo až těsně po skončení utkání. Ve chvíli, kdy Radek Štěpánek udolal v Davis Cupu nečekaně Španěla Almagra a udělal domácím příznivcům dost sportovní radosti na celý zbytek neděle. Hokejistům se to tentokrát nepovedlo.

Podruhé se proti Zlínu nechytilo ani hvězdné kladenské komando vedené Jaromírem Jágrem. Právě on se snažil seč mohl, trefil tyčku, pak zase v jasné šanci Tesaříka do kalhot, ale prostě to nebyl den, kdy by to tam modrým padalo.

Jediný, velmi pěkný gól, vstřelil netradiční kanonýr Jan Hlaváč po pěkné přihrávce Bicka, ale zápas tím v jeho polovině jen zdramatizoval. Už v závěru první části totiž začal úřadovat Honejsek, který nejprve dopravil za Cháberu vyraženou ránu Tesaříka a poté využil excelentní přihrávky Veselého.
Kladno i díky Hlaváčově trefě dýchalo celou druhou třetinu, navíc ho Chábera podržel chycením sóla Okálovi. „Chytře na nám nabourávali útoky ve středním pásmu a využili dvou našich velkých chyb. Škoda té druhé třetiny, po mém gólu jsme se chytli a měli šance. Dopadlo to podobně jako s Budějovicemi, nedáváme skoro nic," litoval autor jediné kladenské trefy Jan Hlaváč.

Největší šance na vyrovnání přišly v úvodu poslední třetiny při dvou po sobě jdoucích přesilovkách Rytířů, jenže ti nevyužili ani trestné střílení, které Patera zakončil proti Sedláčkovi pomalou kličkou.

Pak už se trefil Kubiš na 1:3 a bylo po utkání. Ne tak pro Honejska, který svou snahu po hattricku završil v přesilovce další dorážkou. „Je jednodušší se probránit k vítězství," usmál se asistent kouče Zlína Juraj Jurík, podle něhož jeho tým těžil ze dvou branek v úvodní části i výkonu brankáře Sedláčka. „Když jsme přežili v úvodu třetí třetiny dvě přesilovky i trestné střílení a sami dali gól, už byli domácí v křeči," dodal.

Domácí Jiří Kopecký netušil, proč jeho tým, ačkoliv věděl o nebezpečí zlínského vedení, právě tohle dopustil. „Víme, že Zlín je lepší venku než doma, že hraje perfektně střední pásmo, ale po reprezentační přestávce jsme ztratili lehkost ve střílení gólů. Asi se budeme muset vrátit k tomu hrát to na nula nula a zkusit urvat nějakou těsnou výhru. Šancí jsme propásli opravdu moc," smutnil kladenský asistent.

Další duel odehrají hokejisté Kladna hned v úterý, kdy se vrátí po čase do 02 areny, tentokrát jako hosté pražské Slavie (18.15).

Rytíři Kladno – PSG Zlín 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Hlaváč (Bicek) – 15. Honejsek (Tesařík, Čajánek), 18. Honejsek (Veselý), 49. Kubiš (Šenkeřík), 57. Honejsek (Tesařík, Veselý). Rozhodčí: Šindler, Brüggemann (Něm.) – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4331.

Kladno: Chábera – Židlický, Černošek, Kameš, Majeský, L. Procházka, Piskáček, Doudera – Jágr, Plekanec, Tlustý – Bicek, Patera, Hlaváč – Kuchejda, Dragoun, Kuchler – Eberle, Lukáč, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček, Kopecký.

Zlín: J. Sedláček – Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Šenkeřík, Řezníček – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, Veselý – Ondráček, Holík, Kubiš – Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.