Dokonce v letadle po cestě jeho Floridy do Buffala. Určitě byl spokojený, po výhře svého týmu 2:1 nad Minnesotou, kterou sám zařídil dvěma kousky, viděl on i další kladenská megastar Tomáš Plekanec dobrý výkon Rytířů a výhru 3:0.

„Najíždíme na zkušební provoz a Jaromírovi se ho povedlo dostat až na palubu letadla, ve kterém cestovali Panthers na zápas," potvrdil zajímavou informaci mluvčí Rytířů Vít Heral.

Samotný zápas byl úplně odlišný od předešlého, který Jihočeši vyhráli po neskutečné přestřelce 9:7. Tentokrát sice šance k vidění byly, ale přece jen se bránilo lépe a brankáři Mensator s Gábou svoje týmy skvěle drželi.

Gába ale ve 12. minutě přece jen inkasoval, když ho dokonalou tečí Nashovy rány překonal nejproduktivnější hráč ligy Stach.
Vzápětí si ale Rytíři koledovali, když Dvořáček propásl sólový únik s Redlichem a tým pak i dlouhou přesilovku pět na tři. Tu Rytíři stejně jako v posledních zápasech s Šumperkem a Přerovem zahodili, když málo stříleli, pak sice Skuhravý ano, ale přímo do tváře Rudovského.

Nepříjemná chvilka a kladenská opora musela na dlouhé ošetření, po kterém se se sice do sestavy vrátila, ale s celoobličejovým krytem.

Druhou periodu sice načali aktivněji Jihočeši, nicméně větší šance opět měli Rytíři. Skuhravý ani Bílek po krásném průjezdu Kindla nedali, ale v závěru třetiny na konci jinak nepovedené přesilovky přišla přesná teč Pituleho. Puk sice vyletěl z brány, rozhodčí si vše prohlížel i na nové kladenské kostce, ale zatímco hostům se zdálo, že o tyčku, domácí byli přesvědčeni o gólu.

A ten také platil.

Aby nebyl pro Budějky Budvar málo hořký, potrestal vzápětí jejich hrubku ze sóla Kindl, byť až napodruhé.

Kladno poprvé v sestavě s mladičkým japonským talentem Miurou už jednou v sezoně o tři góly nad Budějovicemi vedlo, ale náskok neudrželo. Tentokrát si však dali domácí pozor. Poslední dějství odehráli perfektně, hosté se dostali sice k pár šancím i tyčce Vrábela, ale Mensatora už o nejcennější čisté konto sezony nepřipravili.

Kladno - České Budějovice 3:0, puk je po teči Pituleho evidentně za čarou, druhý gól Rytířů platil správně.

Kladno - České Budějovice 3:0, puk je po teči Pituleho evidentně za čarou, druhý gól Rytířů platil správně. Foto Tomáš Kostečka

Rytíři Kladno – HC Motor České Budějovice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0). Branky a nahrávky: 9. Stach (Nash, Kindl), 39. Pitule (Ptáček, Repe), 40. Kindl (Zajíc). Rozhodčí: Würtherle – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 2:5, využití: 1:0. Diváci: 3193.

Kladno: Mensator – Nash, Repe, Gutwald, Růžička, Zajíc, Ptáček, Kehar – Machač, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Pitule, Redlich – Horna, Miura, Strnad – Hajný.

České Budějovice: Gába – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Klinecký – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Marek, Rob, Babka – Guman, Mikyska, Švihálek – Žálčík.