Ten se za svým idolem pravidelně vydával už během předešlých dvou výluk NHL, v loňské sezoně se dokonce vypravil i na jeho zápas do zámoří, a nemohl proto chybět hned na prvním letošním hvězdném duelu Kladna se Slavií.

„Na Vítkovice, na které do Jágrova pravého domova přišlo k mému překvapení jen pět a půl tisíce diváků, jsem měl taky lístek, ale jelikož jsem zůstal zasekaný na Moravě, tak jsem nedorazil. Mrzelo mě to, protože právě doma v Kladně to má své kouzlo. Teď se vynasnažím, abych viděl Pardubice," pochlubil se Jindřich Kohm, který může srovnávat s minulostí.

„Před osmi lety byla fantastická atmosféra. Dokonce poprvé jsem viděl, že se hokejista vrátil z kabin napůl svlečený a diváci mu ve stoje aplaudovali. A při první výluce? To bylo úplně kouzelný. Na Kladně tenkrát bylo osm tisíc lidí na Olomouc a hned první Jágrův dotek s pukem byl gól. Stadion bouřil neuvěřitelně. Teď mi přišlo, že v publiku byla spousta lidí, která přišla jen z toho důvodu, že to pro ně byla otázka společenské prestiže, ne na hokej a ocenění toho člověka. Každopádně pokud je to možné, tak si to člověk nemůže nechat ujít."