Pokud pro Buldoky dopadne podle představ, přečkají silvestrovskou noc s minimální ztrátou na první Děčín. Navíc mohou atakovat hranici stovky vstřelených, do které jim chybí šest zásahů.

Trenéři Jan Novotný a Michal Mádl měli před posledním utkáním v Sokolově plnou marodku, po středečním tréninku si ale mohou mnout ruce, poněvadž vyjma Hlusičky, jenž bude hrát za své prvoligové Litoměřice, budou mít k dispozici kompletní kádr, včetně před zraněním ve výtečné formě hrajícího Hudíčka, jenž odložil krční výztuž.

V prognózách je ale Novotný obezřetný. „Nikdo nikdy neví, co s hráči udělají svátky, přece jenom v životosprávě se většinou povolí," poznamenal s tím, že na některých borcích bylo na prvním posvátečním tréninku vidět, že pár dní nestáli na bruslích. „Bylo to pro ně bolestivé," dodal.

Předešlé dva souboje s Draky skočily těsnými výhrami domácích celků. Ač tomu výsledky nenasvědčovaly (3:2, 1:2), byly to zápasy ofenzivně laděných soupeřů. „Bílina hraje typický litvínovský útočný hokej, dokud cítí šanci, je nepříjemná," mínil Novotný. Receptem jak na Severočechy je brzy vstřelit gól a přinutit je otevřít hru, což se ale Buldokům dosud nepodařilo.

Draci se stejně jako další pětice týmů pohybují na hraně play-off. Duel začne na zimním stadionu ve Slaném v sobotu v 17 hodin.