Nějací diváci se přece jen objevili a ne ledajací. Reprezentační kouč Kari Jalonen sledoval duel s Jakubem Voráčkem, oba kdysi spojil Lev Praha. Koho sledovali, to lze těžko říci, ale určitě oba potěšil kladenský odchovanec v libereckých službách Michaela Frolík. Zápas se mu povedl a krásným gólem ho rozhodl, když unikl obráncům a vymíchal brankáře Bowa.

Za Rytíře debutoval Jakub Klepiš, podle očekávání v první formaci s Tomášem Plekancem a Adamem Kubíkem. Bylo znát, že hokej jednoduše umí a bude posilou.

Kladno v utkání po dvou třetinách drželo těsný náskok 4:3, ale Bílí tygři nastříleli v posledním dějství tři branky. Uznány byly jen dvě (poslední padla nohou), ale i tak skóre otočili. A když Kubík konečně prostřelil brankáře Kváču, bylo už po čase a musel se omluvit.

Jakub Klepiš bude v nadcházející sezoně oblékat dres extraligového Kladna.
Jágr ulovil zkušenou posilu. Útočné řady Rytířů doplnil mistr světa Klepiš

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, i když jsme soupeři darovali pár laciných gólů. Líbila se mi třetí třetina, kdy jsme byli z celého utkání nejvíc srovnáni a povedlo se nám to otočit. Tam jsem spokojen,“ řekl liberecký trenér Patrik Augusta.

Domácí Miroslav Mach začal tím, že Liberec má vynikající mužstvo, ale i kladenští hráči proti němu zahráli dobře. „Měli jsme slušný pohyb a vyrovnali jsme se jim. Sice jsme o gól prohráli, ale nebylo to špatné,“ byl rád Mach a pochvaloval si návrat domů. „Hlavně kvůli úzkému hřišti, přece jen tady odehrajeme celou sezonu. Jinak je zimák fakt krásnej, jsme šťastní, že tady můžeme už hrát,“ dodal.

Rytíři Kladno – Bílí tygři Liberec 4:5 (2:1, 2:2, 0:2). Branky a nahrávky: 7. Melka (Babka), 12. Sotnieks, 31. Kubík (Plekanec), 37. Melka – 3. Dvořák (Vlach), 23. Filippi (Birner, Frolík), 38. Vlach, 45. Jelínek (Frolík), 53. Frolík. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 2:0.

Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Kehar, Veber – Kubík, Plekanec, Klepiš – Indrák, Zikmund, Beran – Procházka, Filip, Bláha – Michnáč, Babka, Melka.

Liberec: Kváča – Balinskis, Melancon, Derner, Rosandič, Vitásek, Dvořák, Aubrecht – Birner, Bulíř, Faško-Rudáš – Ordoš, Filippi, Frolík – Vlach, Jelínek, Čederle – Rychlovský, Šír, Najman.

Atleti AC Tepo Kladno vybojovali ve finále extraligy v Chebu bronzové medaile.
Kladenský supervíkend. Atletky vyhrály baráž, družstvo mužů vybojovalo bronz