Útočník a reprezentant své země přichází ze slovenské Žiliny a v loňském roce si vybudoval zajímavou pověst.

Na mistrovství světa ve Švédsku se popral s domácím hráčem Erikem Karlssonem, hvězdou Ottawy Senators a nejpoduktivnějším obráncem zámořské NHL.

Důvod byl prostý, Lotyšovi scházel Švédův respekt.

„Stalo se to pod vlivem okolností, které tomu předcházely. Dal jsem Švédovi čistý bodyček, jenže on mě poté udeřil zezadu a navíc mi vyhrožoval. Na trestnou lavici jsme šli nakonec oba, i když jsem nevěděl proč. Neměl ke mně žádný respekt, já ho proto neměl k němu. Zeptal jsem se, jestli si to spolu pak rozdáme a on souhlasil," přiblížil Koba Jass pikantní situaci pro klubový server Rytířů.

Zajímavé je i to, že Jasse vedl v mužích poprvé kladenský kouč Zdeněk Vojta v lotyšském ASK Ogre.

„Kobův příchod jsem velmi přivítal. Přestože je to mladý hráč, jde o kvalitního hokejistu, který nám pomůže zvýšit konkurenci v týmu. Jeho největší přednosti jsou pohyb, důraz, bojovnost a věřím, že i střelba," uvedl trenér Zdeněk Vojta, který Jasse v minulosti koučoval v týmu ASK Ogre v Lotyšsku.

Jass, jehož starší bratr Maris působil v ročníku 2006/07 ve Slavii, hrál v této sezoně za Žilinu a ve 24 zápasech zaznamenal deset bodů za čtyři branky a šest asistencí.

„Je tu dobrý tým i spoluhráči, kteří mi pomáhají, abych se zde cítil příjemně. Tréninky jsou ve větším tempu než na Slovensku. Jsem spokojený," uvedl Jass, který už hrál v lotyšské, běloruské, kazašské a slovenské soutěži.

Na Jassovu zarputilost, rychlost a nasazení se kladenští diváci mohou těšit v pátek, kdy Rytíři ve veledůležité utkání přivítají Chomutov.

Zdroj: Youtube