Rytířům patří před středečním duelem první příčka, hosté jsou třetí se stejným bodovým ziskem jako druhá Slavia. Nejlepším střelcem ze všech hráčů na ledě bude právě Rudovský, jehož pondělní zásah do sítě Havířova byl pátým v sezoně.

Svoje nové angažmá si pochvaluje. „Cítím se skvěle. Klub je super, děláme body a máme pohodu," řekl odchovanec Rytířů a přiznal, že přesto jistý tlak cítí. Pramení z ambicí klubu, který v létě posílilo sedm, osm hráčů. Kostra loňského mužstva však prý zůstala.

V týmu Jestřábů nastupuje v prvním útoku společně s Venkrbcem a Luňákem a dá se říci, že si sedli. Hanáci hrají hokej pro lidi, soudě podle skóre. Hodně branek dávají a na druhou stranu často inkasují.

„Důležitější je, že děláme body," podotkl Rudovský, který se ve středu vrátí na stadion, kde strávil většinu svého hokejového života. „Pro mne to není nic mimořádného. Jedu prostě domů, kde se budu chtít ukázat," řekl devětadvacetiletý forvard, který v Prostějově bydlí se svou přítelkyní.

Musí si zvyknout na odlišnou mentalitu zdejších obyvatel. „Jiný kraj, jiný mrav. Tady jsou lidé hodně přátelští. Doufám ale, že hanácký přízvuk nikdy nepochytím," řekl známý šprýmař.

Jestřábi v předešlých sezonách odjížděli z Kladna s výprasky, na nichž se nejednou podílel i Rudovský.

„Teď už to tak doufám nebude. Snad těch šest sedm gólů dáme my a vyhrajeme. Stát se to může, i když spíš očekávám, že padne málo branek, protože co jsem slyšel, tak Kladno hraje dost z obrany," řekl s tím, že se o něco podobného také pokoušejí, na počtu obdržených branek to však znát není.

„No, moc nám to nevychází. Snad se to povede teď," pousmál se borec, který čekal, že na něj Rytíři v létě uplatní opci, ale nestalo se. „Počítal jsem s tím, že budu na Kladně," přiznal Ruďák a dodal, že měl pár jiných nabídek, včetně té prostějovské.

„Vybral jsem si nejlepší podmínky," uvedl a dodal, že přes zklamání vůči Kladnu žádnou hořkost necítí.

„Člověka to zamrzí. Chtěl jsem být doma, kde jsem měl vybudovanou nějakou pozici. Takový je hokej, tak to chodí," konstatoval.

Koneckonců nebyl sám, kdo při velké obměně kádru musel v létě Rytíře opustit.
V kabině Kladna sedával vedle obránce Davida Růžičky, který ví, že si jeho tým musí dát na bývalého spoluhráče pozor. „Na druhou stranu ho dobře známe. Pokud se něčemu novému nepřiučil, tak nás nepřekvapí. Nebezpečný ale bude," řekl Růžička a přiznal, že také pro něj je Prostějov překvapením.

„Nevím, co si mám o nich myslet. Podle jmen mají dobrý útok, ale horší obranu," uvedl a připomněl poslední vzájemný zápas, ve kterém o nic nešlo. Rytíři vedli po dvou třetinách 7:3 a nakonec vyhráli těsně 8:7. „Doufám, že to tak divoké nebude a opět to skončí se šťastným koncem pro nás."

Rytíři prohráli v pondělí v Přerově 0:4. „Je to facka, která nás spíš nakopne, než aby nás srazila," míní kladenský zadák a odmítl, že by se do porážky promítl pozdní příjezd. „Někoho to ovlivnit mohlo. Já si ale myslím, že to je v hlavě. Když se člověk chce rozcvičit, tak se rozcvičí a hraje od začátku," prohlásil.

Utkání Kladno – Prostějov začíná v 18.00 hodin.