Ve čtvrtfinále jste vyřadili Havířov 4:1 na zápasy. Jaká to byla série z vašeho pohledu?
Lehká nebyla, ale v určitých pasážích jsme byli lepším týmem. Vyhráli jsme asi zaslouženě. Na druhou stranu hrál Havířov jen na pět beků a vzhledem k tomu rozhodně neprodal kůži lacino. Ne nadarmo se dostal tak vysoko a v poslední čtvrtině nahrál víc bodů než my. Dokázal porazit všechny silné soupeře. Rozhodně to není slabý tým.

Závěr základní části vám vůbec nevyšel a v play off jste to chtěli výrazně zlepšit. Jste spokojeni i z tohoto pohledu?
Závěr základní části byl všelijaký a měli jsme dost pohovorů. Nebylo to jednoduché. Vyšel nám první zápas série. Pokud by se nepovedl, tak nikdo neví, co by to udělalo s naší psychikou. První duel nám ale vyšel a druhý jsme odbojovali, i když jsme nebyli lepší. Tím jsme se dostali do psychické výhody. Takhle zkušené mužstvo by podobný stav už pustit nemělo, což se také potvrdilo.

První duel jste vyhráli přesvědčivě 5:0. Bylo to vaše nejlepší utkání za poslední období?
Docela dobrý byl z naší strany i zápas číslo tři v Havířově. Tam jsme hráli také slušně a aktivně, i když střední pásmo jsme ve třetí třetině nesehráli tak jako pak u nás doma. První utkání bylo hodně důležité. V něm jsme soupeři ukázali, že jsme připraveni a dáme do toho všechno. První zápas dal ráz celé sérii.

Vy osobně jste v prvním utkání nastřádal čtyři body, ale pak už jste přidal jen jediný. Kam se vytratila vaše produktivita?
První zápas se mi povedl. Ale já měl spoustu šancí ve všech utkáních. Instinkt zabijáka však v sobě prostě nemám. I když mě to mrzí, tak jsem ho neměl nikdy. Po každé šanci mě to mrzí. Někdo umí šance proměňovat lépe, někdo hůř. Pokud bych byl střelec, tak jsem mohl dát mnohem více branek, protože v každém utkání čtvrtfinálové série jsem měl skutečně vyložené šance. V prvním zápase mi tam spadlo skoro všechno. Pak dávali góly zase jiní, což je důležité.

Hodilo se vám, že jste čtvrtfinále zvládli na pět zápasů a ušetřili tak nějaké síly?
Hlavně jsme potřebovali odehrát nějaké těžké zápasy. Neměli jsme jich tolik a chyběly nám. Play off bylo o hodně těžší než základní část. Člověk si chce zvyknout na vyšší tempo a také zjistí, že to bolí víc než v základní části. Je dobře, že jsme vyhráli na pět duelů, ale i kdyby to bylo na šest, tak je to pořád výhra. Unaveni bychom nebyli. Únava by v této fázi sezony nehrála nějakou velkou roli.

V semifinále vás čeká Kladno. Nebyla by Slavia, která také připadala v úvahu, přece jen přijatelnějším soupeřem?
Když budu mluvit za sebe, tak jsem to vůbec nesledoval. Abych řekl pravdu, tak mi to bylo jedno. Naopak jsem za Kladno rád. Budou to dobré zápasy. Když neporazíme Kladno, tak bychom stejně v baráži neměli co dělat. Přejít přes Slavii a pak vyletět v baráži, že jsme na to neměli, to už je pak jedno. S Kladnem to budou těžké duely, a pokud je zvládneme, tak to pro nás bude zpráva, že jsme připraveni na ještě daleko těžší utkání v baráži. Jsem za Kladno fakt rád.

Bude pro vás varováním poslední vzájemný duel s Kladnem v základní části, který jste 1:4 prohráli?
Ten zápas bych sem vůbec nemotal. Z naší strany to byl naprostý paskvil. Byla to taková třešnička na dortu na tom, jak se nám nedařilo v závěru základní části. Nemělo to nic společného s nasazením, v jakém se hraje play off. Z naší strany to byl katastrofální zápas a bylo jedno, že to bylo zrovna s Kladnem. S tímto výkonem bychom prohráli s kýmkoliv jiným. Že to bylo zrovna Kladno byla jenom shoda okolností. To, co jsme předvedli v posledních kolech základní části, to byla hrůza. A vůbec to nebylo soupeřem, bylo to jenom v nás.

Nikdo pořádně neví, zda-li za Kladno nastoupí Jaromír Jágr. Chystáte se na soupeře i s ním, nebo spíše bez něj?
Jeho start je nejistý. Trenéři nás připravují prostě na Kladno. Ne na jednoho hráče. Samozřejmě bychom chtěli, aby hrál. Je to nejlepší hráč historie našeho hokeje a každý si proti němu chce zahrát. Bereme to, jako že hrajeme s Kladnem. Jestli Jarda nastoupí, nebo ne, to neovlivníme. Uvidí se až na ledě.

Vy osobně si myslíte, že spíše nastoupí?
Myslím si, že v sérii určitě hrát bude. Nevím, jestli nastoupí hned v prvních dvou zápasech u nás. Jak na tom je, to ví asi jen on sám a lékaři. Bez tréninku do toho určitě nepůjde. Není to základní část nebo nějaký exhibiční zápas. V play off se hraje naplno a na něj musíme hrát ještě daleko tvrději, protože víme, co s pukem umí, když dostane prostor. Kladno to také ví a takhle k tomu bude i přistupovat.

Co musíte ještě vylepšit oproti čtvrtfinále, abyste zase uspěli?
Hlavně přesilovky. Kromě prvního zápasu jsme je měli špatné. Pak už to bylo všechno dost na náhodu. Trenéři kompletně rozházeli přesilovkové formace. Pracovali jsme na tom a doufám, že to bude ku prospěchu věci. Horší už to být ani nemůže. Byly to od nás nekoukatelné přesilovky. Může to být jenom lepší.

Máte toho spoustu odehráno. Pociťujete přesto stále ještě při play off nějakou trému nebo nervozitu?
Byl jsem před play off hodně nabuzený, ale necítil jsem se nervózní, což mě hodně překvapilo. Vždycky jsem při vstupu do play off nervózní býval. Teď jsem tady měl rodiče a kamarády, ale bylo to v pohodě. Bylo tam větší očekávání, ale nervozita nepřišla.

Patříte mezi předplatitelem Deníku. Jak dlouhou už vám chodí noviny do schránky?
Rok. Předtím jsem byl pryč, takže to nemělo cenu. Neměl by tady kdo noviny číst. Teď jsem zase doma po dlouhých jedenácti letech.

Čtete hlavně sportovní zpravodajství?
Noviny si čtu rád, ale mám na to málo času. Máme tři děti, dva větší kluci hrají hokej a malému je půl roku, takže si moc neposedím. Času moc není, ale když to večer všechno zaženeme, tak si rád čtu. Ale především sportovní zpravodajství. To je fakt.
Kromě Deníku bereme ještě Sport.

Mladší generace už sleduje hlavně internet. Vám vyhovují tištěné noviny?
Na internet se také podívám, ale není tam všechno tak jako v novinách. Podívat se na internet je jednoduší, ale člověk tam leccos přeskočí. V novinách si přejedu očima vždycky celou stránku a co mě zajímá, to si přečtu. Na internetu to není ono.