"Věděl jsem, že tam šance je, a jsem rád, že to vyšlo. Každý ale víme, že je ještě měsíc, než to začne. Takže doufám, že budu zdravý a opravdu pojedu. Věděl jsem, že to je zřejmě poslední šance jet na olympiádu. Člověk není nejmladší. I proto jsem za to vděčný a nechám tam všechno," řekl Kaberle ČTK.

Ofenzivně laděný obránce se na začátku sezony rozhodl vrátit do extraligy a chce pomoci mateřskému Kladnu. "Na poslední chvíli jsem se rozhodl, že nebudu hrát KHL, kde jsem měl jednu a pak i druhou nabídku. Rozhodl jsem se pro Kladno i s tím, že to asi bude horší pro rozhodování (o nominaci). Vždy jsem ale ještě chtěl, než skončím, hrát na Kladně, kde jsem vyrůstal. Proto jsem zůstal," uvedl.

Díky angažmá v Evropě si nebude muset zvykat jako většina hráčů z NHL na větší kluziště. "Trochu mi to pomůže, ta změna nebude tak velká. Bude tam spousta vyrovnaných mančaftů a rozhodne momentální forma v danou chvíli," řekl Kaberle, který prý v posledních dnech nesledoval spekulace o tom, kdo bude do Soči nominovaný. "Soustředil jsem se na hokej na Kladně, kde nám to v poslední době moc nejde. A jsem z toho zklamaný. Řekl jsem si, že se podívám poslední den, jestli nominace vyjde nebo ne," přiznal.

Dobře si prý uvědomoval, že kouč Hadamczik měl řadu možností, koho nominovat. "Máme spoustu vynikajících hráčů, ze širší nominace by se mohlo sestavit více mančaftů. Bude záležet na tom, aby každý věděl, jakou má roli, a myslím si, že to tady bude platit. Je jedno, jestli bude někdo hrát pět nebo 25 minut, všichni tam jedou reprezentovat svou zemi," podotkl Kaberle.

Bývalý hráč Toronta, Bostonu a Montrealu byl ale rád, že je ve výběru řada hokejistů, kteří jsou kladenskými odchovanci nebo ve středočeském klubu hráli. "Hlavně jsem rád, že se potkám s Plekym (Tomášem Plekancem), se kterým jsem byl i v Montrealu. Je to výborný hráč, i kamarád. Jsme spolu prakticky v každodenním kontaktu. Je to dříč. Bude i kapitánem, což si zaslouží," uvedl Kaberle.

Za Kladno hráli i Jaromír Jágr, Marek Židlický, Patrik Eliáš, Ondřej Pavelec nebo Michael Frolík. "Znám tak 95 procent hráčů. S partou v reprezentaci nikdy problém nebyl, tak doufám, že vytvoříme kvalitní mančaft a budeme mít formu v pravý moment," dodal Kaberle.