Hosty přivezl bývalý hráč Kladna, dnes trenér Miroslav Mach. „Myslím, že jsme odehráli solidní zápas, bohužel nemáme žádné body. Kladno bylo o kousíček lepší. My jsme přežili první třetinu, kdy to mohlo být 5:0," řekl.

Asistent Kladna Jiří Kopecký to na pět gólů neviděl, na tři však ano. V úvodní části se ale měnilo skóre pouze jednou a bylo to na straně hostů. Pohotovým gólem se blýskl Stach. Centr třetího útoku vyhrál buly a ještě stačil přesně vypálit. V šancích pak selhali Rudovský a Lukáč.

Druhá třetina nebyla v podání Rytířů ničím exkluzivním a Severočeši také po zásluze vyrovnali, když v přesilové hře krásnou ránou zavěsil Kolafa.

„Sami jsme si říkali, zda jsme něco neurazili. Nehráli jsme moc dobře a dostali jsme na 1:1. Museli jsme hodně, hodně bojovat, abychom to v třetí třetině zvrátili," tvrdil Kopecký.

Až v závěru prostřední části si domácí vytvořili tlak, Horna však ve velké šanci selhal a ke gólu nevedly ani příležitosti v početní výhodě.
Vedení vrátil Kladnu v poslední třetině svým dvanáctým zásahem v sezoně Rudovský, který na brankovišti zakončil pěknou akci Pituleho a Hlaváče. Gól na 3:1 pak diváky potěšil dvakrát.

Kaberle ve svém prvním utkání v nové sezoně za Rytíře se místo tradiční rozehrávky rozhodl vypálit a jeho bomba po ledě znamenala také 100. branku Rytířů v sezoně! „Asi každý ví, že víc nahrávám. Ale budu se snažit střílet víc, kolikrát je v jednoduchosti síla. Když budu střílet, kluci můžou dorážet a gólů tam může padat víc," slíbil Kaberle.

Kopecký na závěr vysekl poklonu soupeři za výborný výkon a také fanouškům. „Kotel nás neúnavně povzbuzoval a tlačil k vítězství," ocenil diváky.

Fanoušci přivítali Tomáše Kaberleho jak se sluší a patří. Ten byl rád, že k výhře přispěl. „Vždycky je radost, když se vyhraje. A myslím, že zaslouženě. Byli jsme trpěliví, bránili ve čtyřech nebo v pěti a čekali až do konce. Proti takovým mužstvům se hraje špatně, ale celé čtyři pětky dobře makaly. Doufejme, že to takhle půjde dál," přál si.

Na ledě tradičně strávil hodně času. „Řekli jsme si s trenéry, že tam budu chodit, jak budu potřebovat. Že se mě vždycky zeptají, jestli můžu, nebo nemůžu. Takhle to asi dělá každý mančaft a nic zvláštního na tom nebylo," řekl zadák, jenž dal svému Kladnu přednost před angažmá v zámořské AHL.

Stý gól ho bude pochopitelně něco stát, týmový pokladník ho nepomine. „Ale jsem rád, že jsem ho dal," usmál se.

V obranné dvojici hrál s dalším borcem z NHL – Kloučkem. Podle Kopeckého není důvod na tom něco měnit. „Klouček je defenzivní bek a Kába čtvrtý útočník, takhle to necháme," řekl.

Kladno – Ústí n. L. 3:1.
Branky a asistence: 8. Stach, Rudovský (Hlaváč, Pitule), 50. Kaberle (Dragoun, Pitule) – 30. Kolafa (Rod, Roubík). Vyloučení: 4:7,  Gutwald 5+OK – Gengel 5+OK, využití 1:1. Třetiny: 1:0, 0:1, 2:0. Diváci: 2502.
Kladno: Lukáš – Kaberle, Klouček, Kužel, Růžička, Jaroměřský, Gutwad – Eberle, Dragoun, Hořava – Horna, Stach, Lukáč – Rudovský, Pitule, Hlaváč – Strnad, Dalecký, Redlich - Šilhavý.