Nové si říkají Trhači, ale Kladno by z nich rádo udělalo trhací kalendář. Ale tak snadné to v žádném případě nebude. Kadaň patří k historicky nejneoblíbenějším soupeřům středočeského týmu, byť loni už Rytíři ničivou bilanci začali vylepšovat. I tak ale Kadaň Kladno na podzim vyloupila, velmi snadno totiž dávala góly. 

A některým hráčům se to daří i v novém ročníku, třeba Kůs a Chrpa jsou lepší než všichni členové rytířské družiny. Trenér Beck dal i po odchodech tahounů Račuka či Kverky opět dohromady kvalitní mužstvo v černožlutém hávu, v němž hraje důležitou roli i kladenský odchovanec Dominik Tejnor patřící Chomutovu. 

Naopak brankář Miroslav Hanuljak už v Kadani nepůsobí, letos přešel právě do Kladna a pozor, má zatím bilanci čtyř výher ze čtyř zápasů. Trenér Pavel Patera ale gólmany pravidelně střídá, takže řada je na Lukáši Cikánkovi. Jak se nakonec trenér rozhodne, se uvidí až před utkáním. 

Co je zajímavé, kadaňský trenér už protočil brankáře čtyři, nejznámější jsou syn šéfa českého hokejového svazu Král a vytáhlý Strmeň.

Největší rozdíl mezi oběma celky je právě v počtu obdržených branek. Kadaň sice o něco přesněji střílí než Rytíři, ale zatím žalostně špatně brání. Oproti kladenským patnácti totiž inkasovala už 33 branek a v tomhle ohledu je jasně nejhorší v lize. 

Kadaň hodně inkasuje v oslabení, i v tomhle měřítku za dnešním soupeřem zaostává, naopak má lepší přesilovku, promění v průměru každou pátou. 

Jak to bude v pondělí večer? Přijďte se na hokej podívat a bavit se!