Na jeho stránkách vše v podstatě potvrzuje trenér Innsbrucku Mitch O´Keefe. Podle něj sice byla smlouva uzavřena, ale tyrolský klub nebude Ciampinimu bránit už proto, že nabídky od legend jako je Jaromír Jágr se neodmítají. Zvlášť když si s ním může zahrát v jedné formaci.

Třicetiletý Ciampini se neprosadil v NHL a dokonce ani v nižší AHL, kde ovšem nějaké zápasy odehrál (dokonce i s Tomášem Hertlem, na nižší farmě pak s Michalem Moravčíkem). Ale zářil předtím na univerzitě (vyhrál dvakrát americkou univerzitní ligu) a hlavně se mu daří po příchodu do Evropy před dvěma lety. V dánském Stjernenu a loni v Innsbrucku zazářil ještě víc. V soutěži ICEHL, což je dřívější EBEL liga, byl druhým nejproduktivnějším hráčem s bilancí 28+31 ve 48 zápasech.

Jake Dotchin v dresu Tampy Bay
Píchl ho Marchand, mlátil Tkachuka. Posílí Dotchin Rytíře?

Podobně zářil před časem v EBEL Kanaďan Brendon O´Donnel v Dornbirnu a Jaromír Jágr ho zlákal do Kladna. Tam ovšem Kanaďan tak úspěšný nebyl a odešel do slovenské nejvyšší soutěže.

Ciampini byl u řeky Inn bezvadný a předtím se to samé dá říci o dánském Stjernenu. V obou sezonách hrál v lajně s dalším Kanaďanem Bradenem Chritofferem a byli neudržitelnou dvojkou. O čtyři roky mladší Christoffer však Rytíře neposílí, ten kývl na výbornou nabídku finského JYP Jyväskylä.

Jágr ale zřejmě vsadí na více zámořských hráčů, dokonce se spekuluje i o jednom asistentovi trenéra. Kanaďané a Američané udělali Kladno zatím pokaždé dobrou službu a co víc, po pozdním postupu Rytířů do extraligy už má většina českých špičkových hráčů podepsáno jinde.

Kladno zatím potvrdilo příchodu útočníka Matěje Berana, který byl nejproduktivnějším mužem Chance ligy, dále obránce Marka Baránka, jemuž se povedla sezona v Košicích, dohodlo se i vysokým a důrazným bekem Jakubem Suchánkem. Podepsalo také několik hráčů z postupového kádru, v němž tak nebudou scházet Tomáš Plekanec, Martin Kehar, Nicolas Hlava, Marek Račuk, Jiří Ticháček, Matyáš Šapovaliv, Ondřej Machala, Antonín Melka, Adam Kubík, Tomáš Pitule, Matyáš Filip a Vítězslav Bílek.

Hodně nahlas se spekuluje také o příchodu kanadského beka Jakea Dotchina, který se nedávno i s rodinou připojil k instagramovému účtu Rytířů.