Sedmadvacetiletý O´Donnell, který je zvyklý hrát na pozici středního útočníka nebo levého křídla, byl draftovaný v roce 2010. V šestém kole na celkové 156. pozici si jej vybral tým Tampa Bay Lightnings, do nejprestižnější hokejové ligy světa se ale nikdy nepodíval. Po angažmá v nižších zámořských soutěžích si zahrál KHL za Red Star Kunlun, VHL za KRS-ORG Beijing a loni také tři utkání finské nejvyšší soutěže za mužstvo KooKoo. Po krátkém představení ve Finsku, kde nebodoval, pak O´Donnell zamířil do EBEL ligy. Za tým Dornbirner EC odehrál celkem 43 zápasů, ve které zaznamenal bilanci 53 bodů (33 gólů, 20 asistencí) a sedm kladných bodů v tabulce pravdy.

„Brendan by měl plnit hlavně roli střelce. To se nám bude určitě hodit. Dostali jsme nabídku od Brendanova agenta. Zjišťovali jsme si na něho reference z loňské sezony, s čímž nám pomohl André Lakos, který ho zná. Měl by plnit hlavně roli střelce. To se nám bude určitě hodit. Co jsem viděl několik zápasů EBEL ligy, tak tam se prosazoval. Bylo vidět, že to v sobě má a že umí dát gól,“ komentoval pro klubový web angažování rodáka z Winnipegu sportovní manažer Rytířů Kladno David Čermák.

Kromě angažování O´Donnella ohlásil kladenský klub ještě další novinky. Suchou přípravu už s týmem absolvovali také mladí odchovanci Jakub Müller a Adam Kalaj. Oba hlásí návrat z Finska, přičemž kladenští trenéři si je vyzkouší v přípravných zápasech. „Určitě všechny kluky vyzkoušíme v zápasech, kterých nás čeká dost. Na začátku přípravy dostanou šanci zejména mladí hráči,“ dodal Čermák, podle kterého by k zúžení kádru mělo dojít 10. srpna. Hráči, kteří si nevybojují místo v sestavě Rytířů, poputují do Ústí nad Labem.    

Kladenský HOKEJKY NA PAŽITU 2, hráli pro Křépu v Lidicích / 29. 6. 2019
Hokejisté nazuli kopačky a vytěžili podporu pro kamaráda Petra "Křépu" Křepelku
Baráž začala: Chomutov (v bílém) - Kladno. Jaromír Jágr
Jágr se vrátí do italského Bolzana, kde před čtvrtstoletím zářil